Настояваме СОС да не гласува за избор на неонацистка калинка

...
Настояваме СОС да не гласува за избор на неонацистка калинка
Коментари Харесай

БАС - София: Не на нацистите в Столичния автотранспорт ЕАД

Настояваме СОС да не гласоподава за избор на неонацистка калинка в Съвета на шефовете на Столичния автотранспорт ЕАД.

Това обявиха от Български антифашистки съюз - София (БАС - София).

Твърди се, че претендентът за член на борда на Столичен автотранспорт ЕАД Георги Желязков е на тези две фотоси на нацистката формация " Кръв и чест " .

Този кадър ли ще донесе сигурност на клиентите на автотранспорта?

Нова порция противоречиви назначения в общинските транспортни сдружения следва да гласоподава Столичният общински съвет.

За това предизвестяват от " BGpravda ".

На идващото си съвещание в четвъртък общинарите би трябвало да решат дали да изпратят в бордовете на " Метрополитен ", " Столичен автотранспорт " и " Столичен електротранспорт " по един нов човек .

Назначенията се вършат без конкурс по предложение на съветниците Карлос Контрера (ВМРО) и Николай Стойнев (ГЕРБ) с обяснението, че за момента съревнование не може да се направи поради юридически вакуум. В отчета с препоръчаните помени в бордовете се показват само имената на новите хора в препоръките на шефовете. Информация за професионалния им опит и за какво и дали са подобаващи за позициите липсва.

Предложенията за нови членове на бордовете минаха в понеделник през комисията по превоз, чиито ръководител е единият от вносителите на предлагането - Контрера. Срещу тях бяха съветниците от " Демократична България ", както и ръководителят на групата на Българска социалистическа партия Калоян Паргов. Други двама общинари от левицата обаче поддържаха отчета.

Преди няколко месеца още веднъж без конкурс бяха назначени нови членове на бордовете на " Център за градска подвижност " и " Чистота Искър ". Това са някогашните кметове на регион " Студентски " Димитър Дилчев и на " Изгрев " Цветомир Жеков, които не съумяха да се преборят за нов мандат като районни кметове . Те към този момент са изпълнителни шефове на двете сдружения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР