Настояваме обществената поръчка за изграждане на площадки за бежански центрове

...
Настояваме обществената поръчка за изграждане на площадки за бежански центрове
Коментари Харесай

Властта тихомълком гради бежански центрове у нас, обяви БСП и поиска спиране на поръчката

" Настояваме публичната поръчка за създаване на площадки за бежански центрове в общините Любимец, Елхово и Малко Търново да бъде анулирана и питаме дали се крие информация за връщане на мигранти от Западна Европа - най-вече от Германия? ".

Това съобщи представителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и лидер на листата на левицата за европейските избори Елена Йончева на конференция.

В Елхово се приготвят площадки за 1632 бежанци, а това са съвсем 20% от популацията на общината, сподели Йончева и разяснява, че това се случва на фона на обезлюдяването на Странджа. Българска социалистическа партия е срещу построяването на сходни центрове, добави тя.

" Не одобряваме построяването на бежански центрове, без да има нужда за това ", сподели секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин. Той означи, че сега миграционният напън по границата е нулев, а анализите не демонстрират нова бежанска вълна в близко бъдеще.

Според него всичко се прави единствено, с цел да се усвоят евросредства.

" Прави се тихомълком, без да бъдат осведомени жителите и да бъде потърсено тяхното единодушие. Не е осведомена и локалната власт ", посочи националният представител.

Той попита има ли връзка сред публичната поръчка и решението на Съда на Европейски Съюз, разрешило на немските съдилища да връщат мигранти в страните, през които са влезли в Европейски Съюз. " Опасяваме се, че това ще докара до връщането на мигранти, а това опонира на българския народен интерес ", безапелационен бе Вигенин.

" Българска социалистическа партия не просто се афишира срещу тази социална поръчка, само че и ще поддържа митингите на жителите на трите общини ", безапелационен бе той и се обърна към бизнеса с апела компаниите да бойкотират поръчката, в случай че държавното управление не я анулира.

" Ще подкрепим недоволството на жителите да не се осъществя поръчката за бежански център в Елхово, тя е скандална ", сподели общинският консултант в Ямбол и ръководител на Българска социалистическа партия в града Катя Георгиева. И за нея поръчката е скандална.

Прeз 2016 година Министерство на вътрешните работи имаше сходни планове, жителите от област Ямбол реагираха извънредно яростно и всичко спря.

„ Миналата седмица разговаряхме с доста жители. Те са гневни, тъй като никой от локалната власт не е разговарял с тях, никой не е обяснявал какво ще се случва на територията на Елхово. Отново се надига протестна вълна. За страдание се появяват и много радикални послания ", разяснява Георгиева.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Димитър Загоров удостовери, че в Елхово са доста обезпокоени и че паниката нараства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР