"Настояваме обществената поръчка за изграждане на площадки за бежански центрове

...
"Настояваме обществената поръчка за изграждане на площадки за бежански центрове
Коментари Харесай

Елена Йончева: Обществената поръчка за изграждане на бежански центрове да бъде отменена

"Настояваме публичната поръчка за създаване на площадки за бежански центрове в общините Любимец, Елхово и Малко Търново да бъде анулирана и питаме- дали се крие информация за връщане на мигранти от Западна Европа - най-вече от Германия ". Това сподели представителят на ПГ на "БСП за България " и лидер на листата на левицата за европейските избори Елена Йончева на конференция в централата на Българска социалистическа партия.

Йончева добави, че в Елхово се приготвят площадки, които да одобряват 1632 бежанци, а това са съвсем 20% от популацията на общината. Йончева разяснява, че всичко това се случва на фона на обезлюдяването на Странджа и бе безапелационна, че Българска социалистическа партия е срещу построяването на сходни центрове.

"БСП се афишира срещу тази социална поръчка и ще поддържа митингите хората. Не одобряваме построяването на бежански центрове, без да има нужда за това ", сподели секретарят на ПГ на "БСП за България " Кристиан Вигенин. Той разяснява, че всичко това се случва в миг, в който миграционният напън по границата е нулев, а анализите не демонстрират нова бежанска вълна в близко бъдеще. Вигенин съобщи, че всичко се прави единствено, с цел да се усвоят средства, предоставени от Европейска комисия. "Прави се тихомълком, без да бъдат осведомени жителите и да бъде потърсено тяхното единодушие. Не е осведомена и локалната власт ", посочи националният представител. Той попита-има ли връзка с тази социална поръчка и решението от съда на Европейски Съюз, което разреши на немските съдилища да връщат мигранти в страните, в които са влезнали на територията на Европейски Съюз. Кристиан Вигенин сподели още, че когато се построява сходен потенциал, рано или късно, той ще влезе в приложимост. "Опасяваме се, че това ще докара до връщането на мигранти, а това опонира на българския народен интерес ", безапелационен бе Кристиан Вигенин.

"БСП не просто се афишира срещу тази социална поръчка, само че и ще поддържа митингите на жителите на трите общини ", безапелационен бе Кристиан Вигенин. Той се обърна към бизнеса и прикани нито една компания да не взе участие в публичната поръчка, в случай че държавното управление не я анулира. "Това е методът да продължим самодейността против национално безотговорни решения на държавното управление ", сподели още националният представител.

"Обществената поръчка за бежанските центрове е скандална. Ще подкрепим недоволството на жителите да не се осъществя поръчката за бежански център в Елхово, тя е скандална ", сподели Катя Георгиева, общински консултант и ръководител на Българска социалистическа партия – Ямбол. Тя дефинира като скандална публичната поръчка за бежански центрове на територията на общините Елхово, Любимец и Малко Търново. Георгиева напомни, че прeз 2016 година е имало сходни планове на Министерство на вътрешните работи и тогава жителите от област Ямбол са реагирали извънредно яростно и тогава ръководещите са дали заден ход. Тя уточни, че в този момент нещата се вършат тихомълком. „ През предходната седмица разговаряхме с доста жители. Те са гневни, тъй като никой от локалната власт не е разговарял с тях, никой не е обяснявал- какво ще се случва на територията на Елхово. Отново се надига протестна вълна. За страдание се появяват и много радикални послания ", разяснява още Катя Георгиева. По думите ѝ това, че ГЕРБ към момента е ръководеща, не значи, че държи патента за това- кое е най-правилното решение за България.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Димитър Загоров посочи, че хората в Елхово са доста обезпокоени. „ Проведох много срещи с тях през тези дни и паниката им нараства с всеки минал ден “, сподели той. Загоров дефинира като нелепи пояснения от страна на локалните управници, че са научили от интернет за това нещо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР