Настояваме кметът Фандъкова незабавно да прекрати обществената поръчка за чистотата

...
Настояваме кметът Фандъкова незабавно да прекрати обществената поръчка за чистотата
Коментари Харесай

БСП иска спиране на поръчка за чистене на София, ГЕРБ не вижда основание

Настояваме кметът Фандъкова неотложно да приключи публичната поръчка за чистотата на града, разгласи през днешния ден на конференция ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София Калоян Паргов, представен от " Фокус ". Той изрази неодобрение, че тя се афишират в отпускарския месец август, единствено два месеца преди локалните избори.

" Защо се връзват ръцете на бъдещия кмет на София и на бъдещия Общински съвет? ", запита Паргов. Според левицата новата социална поръчка оставя подозрението, че софиянци ще заплащат най-скъпата цена за звук за сметосъбиране и сметоизвозване.

" Цената е 90 евро в София, за информация: в Прага е 45 евро, в Мюнхен е 55 евро ", сподели Паргов. Той обясни, че това е обстановката сега, само че, че и новата социална поръчка за чистотата на столицата оставя подозрението, че обстановката няма да се промени. " Оставаме в неразбиране за какво най-бедните ще заплащат най-скъпо ", уточни Паргов.

В отговор, на изключителна конференция, заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев заключи, че приема думите на Българска социалистическа партия с усмивка, съобщи " Фокус ". Той добави, че общински съветници от Българска социалистическа партия са взели участие в процедурата по желание на реализатори за дейностите по почистването в София и през 2014 година.

" В този миг, в случай че поръчката се спре, това значи, че кметът на София през 2020 година няма да има контракт с компании за разчистване на София. Това е на процедура предлагането на Българска социалистическа партия ", съобщи Стойнев и добави, че не вижда съображение да бъде спирана тази поръчка.

Николай Стойнев разяснява също, че дейностите по почистването на града са към 35 и публичната поръчка се разпорежда въз основата на конкурс за избор на компания за разчистване.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (24)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР