Настояваме кметът Фандъкова незабавно да прекрати обществената поръчка за чистотата

...
Настояваме кметът Фандъкова незабавно да прекрати обществената поръчка за чистотата
Коментари Харесай

Паргов: Фандъкова да спре поръчката за боклука

Настояваме кметът Фандъкова неотложно да приключи публичната поръчка за чистотата на града. Това сподели ръководителят на БСП - София Калоян Паргов на конференция.

„ ГЕРБ желаят служебно да си купят изборите в София ”, заяви и той и сложи въпроса какво налага точно в този момент, в края на мандата, в този отпускарски месец август, тихомълком да се разгласи тази поръчка, след като в този момент настоящите контракти изтичат чак в средата на 2020 година.

“Защо се връзват ръцете на бъдещия кмет на София и на бъдещия общински съвет? “, запита Паргов.

„ Групата на социалистите в СОС настояваме тази комунална активност да се извършва от общинско сдружение “, добави още председателят на Българска социалистическа партия - София. Тойпосочи, че решението трябва да се вземе от следващия кмет и идващия Общински съвет.

Начинът, по който се осъществя публичната поръчка за чистотата на София, лимитира опцията на общинските съветници да изразят мнение и да подхващат действия по една от най-важните комунални политики. Това каза заместник-председателят на Столичния общински съвет от Българска социалистическа партия Милка Христова. “Искаме да спасим общинското дружество „ Чистота Искър ”, зяви Христова.

Новата социална поръчка за чистотата на столицата оставя подозрението, че софиянци ще заплащат най-скъпата цена за звук сметосъбиране и сметоизвозване, сподели още лидерът на столичните социалисти.

Калоян Паргов направи съпоставяне със сумите, които се заплащат в други европейски градове:

„ Цената в София е 90 евро, за справка - в Прага е 45 евро, в Мюнхен - 55 евро. В столицата на най-бедната страна в Европейски Съюз се постанова да плащаме съвсем двойно “. Той обясни, че това е обстановката сега. Според него новата социална поръчка за чистотата на столицата оставя подозрението, че това няма да се промени.

Общинският консултант Альоша Даков коментира тематиката за избора сред машинното и ръчното метене на улиците в София. „ Машинното е и по-ефективно, и е по-евтино. А във въпросната обществена поръчка още веднъж се залага на ръчно метене на улиците. “Недоумяваме за какво не се избра машинното “, каза Даков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР