Настояваме да се прецизира много добре Наредбата за касовите апарати

...
Настояваме да се прецизира много добре Наредбата за касовите апарати
Коментари Харесай

СДС: Настояваме да се прецизира много добре Наредбата за касовите апарати и сроковете за въвеждането им

Настояваме да се уточни доста добре Наредбата за касовите апарати и периодите за въвеждането им. Това се показва в позиция на Съюз на демократичните сили във връзка новата Наредба за касовите апарати, съгласно която до 31 март 2019 година всички регистрирани компании по Данък добавена стойност би трябвало да са привели своите касови апарати към новите условия на Национална агенция за приходите.

„ Господа ръководещи, по този начин не се основават условия за интензивен напредък на стопанската система, в противен случай, развиването на бизнеса се спъва. Бюджетът може да се цялостни доста по-ефективно, когато се обезпечат условия за интензивен напредък, а не непрекъснато да се измислят нови способи за събиране на пари от бизнеса ", се показва в позицията на партията. Съюз на демократичните сили упорства да се уточни доста добре наредбата и периодите за въвеждането - 31 март за Данък добавена стойност записаните компании и края на 2019 година за нерегистрираните по Данък добавена стойност.

„ Само преди няколко години касовите апарати бяха заменени, само че през днешния ден бизнесът би трябвало още веднъж да се раздели с едни 120-130 милиона лв., с цел да угоди на служителите, които не могат да се оправят с 10 или 20% извършители. И за това ще заплащат всички. С съображение 300 000 хиляди компании, в голямото си болшинство междинни, дребни и микро, недоволстват. И ние, без никакви опити да трансформираме въпроса в политически или да се възползваме като партия от тематиката, призоваваме нашите членове и симпатизанти да поддържат идния митинг на компаниите против следващото безсмислено бъркане в джоба им ", обявиха от Съюз на демократичните сили.

Партията декларира, че постоянно е стояла и ще стои на страната на бизнеса, ще пази ползите му и ще продължава да упорства за основаване на положителни условия за развиването му.

„ От Съюз на демократичните сили сме уверени, че недоволството и митингът на българските компании против следващата промяна на касовите апарати са основателни и обективни, тъй като:

- Няма никаква гаранция, че след няколко години това няма да се повтори;
- Остава горчив привкус, че ще се облагодетелстват стеснен брой "лицензирани " компании, близки до който трябва;
- В наредбата има много неясноти, който сякаш щяха да се трансформират, само че това не се случва и ще бъдат заложени в софтуера, т.е. компликациите при използването са повече от сигурни;
- Крайният период и за покупка на нови касови апарати, и за програмен продукт са прекомерно къси, само че за сметка на това санкциите са доста солени.

С други думи - хаосът е сигурен. Той още веднъж ще попречи на свободното развиване на родните компании. Те няма по какъв начин да реализират растеж в производството и продажбите, откакто непрекъснато са унизени! Та нали закупените единствено преди няколко години касови апарати към момента не са се амортизирали!? Та нали въведеният и заплатен от бизнеса програмен продукт щеше да реши всички проблеми?! ", се показва в позицията на Съюз на демократичните сили

Според партията на тези въпроси ръководещите дължат отговори на българския бизнес и представителите на Съюз на демократичните сили ще упорстват те да бъдат задоволително бързи, ясни и аргументирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР