Настояваме да бъдем информирани и властите да ни чуват. Никой

...
Настояваме да бъдем информирани и властите да ни чуват. Никой
Коментари Харесай

БСП иска експертна комисия за оценка на щетите в наводнените села в Карловско


Настояваме да бъдем осведомени и управляващите да ни чуват. Никой не ни чува, никой не ни дава отговор на въпросите. Четири месеца и половина към този момент. Това декларира Албена Бонева, жител на село Каравелово, което беше потопено в опустошителните наводнения в Карловско при започване на септември предходната година.

„ В Каравелово има към момента непочистени дворове. Искаме управляващите да ни чуят за казуса с гората – почистването не се прави от години. От Средна гора се добива скъп материал и за мебели, и за отопление, само че след сечта не се почиства. Всичко се хвърля в деретата “, декларира тя.

„ Има безспорна липса на информация от управляващите – общински, регионални и държавни. Министър Иван Демерджиев сподели, че неведнъж е разяснявано на популацията да подава заявки до междуведомствената комисия – безусловно погрешно е. Никой в никакъв случай не сподели и една дума за това. Умни хора четяхме и обяснявахме, само че хората не имат вяра на нас, тъй като за тях управляващите са меродавния източник на информация “, добавя тя.

„ Всички улици се трансфораха в дребни дерета. Помъчихме се, насипахме улиците с пясък, само че след сегашните дъждове някои улици са изцяло непроходими. Покривът на административната ни постройка, в която се обитават кметство, поща, библиотека, магазин, ще пропадне “, сподели още тя.



Лидерът на се включи с думите: „ Пълно безхаберие и занемаряване на хората. Ще внесем в Народно събрание искане от името на за експертна комисия, която да откри вредите още от първото наводняване. Сигнализираме АДФИ за одит на средствата, които са отпуснати, както и разходването на парите от дарителската сметка. “

Журналисти попитаха Нинова по отношение на обвиняванията на Сергей Станишев против партията, само че тя сбито съобщи: „ Нямаме коментар за такива приказки. Вие го оценявайте сами. “

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР