Настоявам Народното събрание да приеме внесения законопроект, който позволява изградените

...
Настоявам Народното събрание да приеме внесения законопроект, който позволява изградените
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Целта ни е нула жертви на пътя!

" Настоявам Народното събрание да одобри импортирания законопроект, който разрешава построените от общините камери за ръководство на трафика, да се употребяват и за надзор на скоростта...

Инвестициите в пътната сигурност са вложения в живота и по тази причина залагам основаването на специфичен отдел в Общината, който да вкарва и управлява осъществяването на ограниченията. Отделът ще има за задача да събира данни за всички сериозни места, тези с най-голяма централизация на пътнотранспортни катастрофи, както и сигнали от жители. И ще координира дейностите по обезопасяването им ", декларира Антон Хекимян по време на избирателен спор, проведен от Института за пътна сигурност.

Категоричността на претендента за кмет от ГЕРБ-СДС по тематиката " Транспорт " се базира на обстоятелството, че случаите на огромен брой произшествия, потърпевши и жертви на пътя се дължат на първо място на превишаване на скоростта. Затова и измежду най-важните цели в управническата му тактика за София е създаването на цялостна стратегия за възстановяване на пътната сигурност. А амбициозната цел е нула жертви на пътя.

Това значи включване на всички общински камери за ръководство на трафика към системата на Пътна полиция за надзор на скоростта и прекосяването на алено. Столична община разполага със 700 трафик-камери, които механически могат да бъдат надградени с минимални вложения, оповестяват специалистите на ГЕРБ. И още: 70% от събраните санкции за пътни нарушавания, регистрирани от Общината, да остават в бюджета на София и с тях да бъдат изпълнявани само ограничения за пътна сигурност.

Сред значимите акценти в бранш „ Транспорт “ през новия мандат са автоматизацията и дигитализацията на процеса по снимане на пътни нарушавания, както и връчването и събирането на санкциите.

За сигурност и успокоение на жителите в кварталите ще бъде заложена мярката „ Зона 30 “. Това в действителност е ограничаване на скоростта от 30 км/ч, тъй като е потвърдено, че понижената скорост избавя живот.

ГЕРБ ще продължи с монтирането на защитни пешеходни острови на улици и булеварди с натоварен трафик, без да понижава броя на лентите за придвижване. Също по този начин ще продължи с построяването на повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности, чиято цел още веднъж е понижаване на скоростта.

В тази връзка Хекимян оповестява, че в проектите му за ръководство е заложено пред пешеходните пътеки при учебните заведения и детските градини да има специфична алена намаляваща скоростта пътна настилка. Тя има висок коефициент на сцепление, с цел да може при натискане на спирачка колата по-бързо да стопира.

Помислено е и за ранното образование на децата от общинските детски и просветителни заведения – посредством построяването на площадки по пътна сигурност в дворовете на посещаваните от дребните софиянци институции, те ще имат опция да се срещат с главните правила на пътя, съгласно спецификите на тяхната възраст.

По отношение на осветяването на пешеходните пътеки, от ГЕРБ оповестяват, че досега това е осъществено на 70%.

„ Връщаме мигащата зелена светлина на светофарите и настояваме за смяна в наредбата на Министерството на районното развиване, която я лимитира. Тестовото използване на „ мигащо зелено “ в София потвърждава, че с тази функционалност се реализира понижаване сред 2 и 5 пъти на минаването на червен светофар и на пътнотранспортните катастрофи “, декларират специалистите по пътна сигурност от екипа на Антон Хекимян.

Предвид това, че живеем в цифрови времена, високите технологии намират значително място при транспортната инфраструктура на модерния град. Идеята да се вкара мониторинг в действително време за положението на пътната настилка, пътните знаци и маркировката посредством специфичен програмен продукт и камери на транспортните средства на градския превоз, носи висока социална полза.

Също по този начин ще бъде построена и система от метеостанции и специфичен програмен продукт на мостовете на огромните булеварди, която автоматизирано да подава информация за положението на пътната настилка и потребността от обработка против замръзване при ниски температури.

                За да усетят изгодата, удобството и успокояването на трафика хората в софийските квартали, от екипа на Антон Хекимян поемат също ангажимент, че:

·         Ще бъде изнасена активността на КАТ „ Пътна полиция “ от регион „ Изток “, в който всекидневно се генерира трафик от стотици коли, на наличен терен при Околовръстния път на столицата. Освободеният терен ще даде опция за създаване на обекти от просветителната и обществената инфраструктура, от каквито се нуждаят и четирите квартала наоколо: „ Изток “, „ Дианабад “, „ Дървеница “ и „ Мусагеница “.

·         Ще бъде изнасена активността на организация „ Митници “ от бул. „ Рожен “ на терен до Околовръстния път. Защото активността на митниците генерира ежедневен тежък трафик, който затруднява напредването в северните територии.

·         Ще бъде изнесена и активността на автогарите „ Изток “ и „ Овча купел “ от жилищните региони. Автогара „ Изток “ ще бъде обособена на входа на София при Южната дъга дружно с разширението на метрото, а автогара „ Овча купел “ ще бъде преместена до новата интермодална станция на метрото в „ Обеля “.

 

„ Голямата ни цел е нула жертви на пътя “, обобщава ограниченията в частта „ Пътна сигурност “ на бранш „ Транспорт “ от управническата си тактика претендентът за столичен кмет Антон Хекимян. За да бъде София „ организиран и сигурен град “.

Източник: blitz.bg

 

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР