Настоявам Народното събрание да приеме внесения законопроект, който позволява изградените

...
Настоявам Народното събрание да приеме внесения законопроект, който позволява изградените
Коментари Харесай

Целта ни е нула жертви на пътя: Хекимян

" Настоявам Народното събрание да одобри импортирания законопроект, който разрешава построените от общините камери за ръководство на трафика, да се употребяват и за надзор на скоростта... 

Инвестициите в пътната сигурност са вложения в живота и по тази причина залагам основаването на специфичен отдел в Общината, който да вкарва и управлява осъществяването на ограниченията. Отделът ще има за задача да събира данни за всички сериозни места, тези с най-голяма централизация на пътнотранспортни катастрофи, както и сигнали от жители. И ще координира дейностите по обезопасяването им ", декларира Антон Хекимян по време на избирателен спор, проведен от Института за пътна сигурност.

Категоричността на претендента за кмет от ГЕРБ-СДС по тематиката " Транспорт " се базира на обстоятелството, че случаите на огромен брой произшествия, потърпевши и жертви на пътя се дължат на първо място на превишаване на скоростта. Затова и измежду най-важните цели в управническата му тактика за София е създаването на цялостна стратегия за възстановяване на пътната сигурност. А амбициозната цел е нула жертви на пътя.

Това значи включване на всички общински камери за ръководство на трафика към системата на Пътна полиция за надзор на скоростта и прекосяването на алено. Столична община разполага със 700 трафик-камери, които механически могат да бъдат надградени с минимални вложения, оповестяват специалистите на ГЕРБ. И още: 70% от събраните санкции за пътни нарушавания, регистрирани от Общината, да остават в бюджета на София и с тях да бъдат изпълнявани само ограничения за пътна сигурност.

Сред значимите акценти в бранш " Транспорт " през новия мандат са автоматизацията и дигитализацията на процеса по снимане на пътни нарушавания, както и връчването и събирането на санкциите.
За сигурност и успокоение на жителите в кварталите ще бъде заложена мярката " Зона 30 ". Това в действителност е ограничаване на скоростта от 30 км/ч, тъй като е потвърдено, че понижената скорост избавя живот.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР