„Настоятелно препоръчваме на българите, където и да се намират в

...
„Настоятелно препоръчваме на българите, където и да се намират в
Коментари Харесай

България обявява четвърта степен на риска заради епидемията в Китай

„ Настоятелно предлагаме на българите, където и да се намират в света, да не пътуват до Китай “. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева след заседание при премиера, в което участваха министрите на опазването на здравето и на вътрешните работи по отношение на ограниченията за ограничение на ковид.

Заради болестта страната ни покачва до IV степен равнището на риск, разгласи Захариева.

„ Имаме подготвеност да вдигнем и до оптималната пета степен, само че това ще се случи в понеделник или във вторник. Наблюдаваме обстановката “, сподели тя, представена от БНР.

Министър-председателят Бойко Борисов разгласи, че рекомендациите към българските жители не са дейности против Китай.

„ Страховете към този момент в света са огромни. В България са такива и ние сме длъжни, отново споделям, за няколко седмици, до момента в който се откри това решение, да се опитаме оптимално да ограничим придвижването “, сподели той.

През идната седмица в Брюксел здравните министри на Европейския съюз ще се срещнат, с цел да бъдат набелязани спомагателни ограничения за деяние.

Термокамери на летища у нас

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев увери, че управляващите у нас вземат всички нужни ограничения. Формират се лекарски екипи на три летища в страната, които ще ревизират всички пасажери, идващи от страни, в които са регистрирани случаи на ковид.

„ Още със стъпването на територията на страната – на летище София, на летище Варна или на летище Бургас, всеки ще премине през термокамерата, сложена на Министерство на вътрешните работи контролата, и в случай че се откри, че някой има температура или друго неразположение, ще бъде ориентиран към Военномедицинска академия или към лечебните заведения, които сме определили във Варна и в Бургас “.

Карантина за българска студентка в Германия

Междувременно стана ясно, че едната българска студентка, която беше в китайския град Ухан, пътува към Германия, където ще остане под карантина.

Двама български студенти са в генералното консулство в китайския град и следва да бъдат превозени към Франция. Оттам се възнамерява да бъдат превозени по въздух във ВМА в София, където ще бъдат сложени под наблюдаване за две седмици. Ако обаче покажат признаци на ковид, ще останат за лекуване във Франция.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР