Настоящият световен шампион Сърбия продължава да е непобеден на Мондиал

...
Настоящият световен шампион Сърбия продължава да е непобеден на Мондиал
Коментари Харесай

Сърбия продължава непобедена на Световното

Настоящият международен първенец Сърбия продължава да е непобеден на Мондиал 2022 за дами в Нидерландия и Полша. Воденият от Даниеле Сантарели отбор би изрично Доминиканска република с 3:0 (26:24, 25:20, 25:17) във втората си среща от Група F от втората фаза на шампионата, играна довечера в зала " Атлас Арена " в Лодз.

По този метод Сърбия е еднолично отпред във краткотрайното класиране със 7 победи от 7 мача с 20 точки, с което си подсигурява продължение напред към 1/4-финалите на шампионата. Доминиканките пък са на предпоследното 7-о място с 3 победи, 4 загуби и 11 точки, като са с минимални шансове да се класират напред. В идващите си мачове сръбската " репрезентация " ще играе с Тайланд, до момента в който Доминиканска република ще излезе против Германия. Двубоите са в петък (7 октомври) надлежно от 16,00 и 20,00 часа българско време.

Най-полезна за Сърбия стана капитанката и звезда Тияна Бошкович с 15 точки (60% успеваемост в атака) за успеха. Йована Стеванович (3 блока) и Мина Попович (2 блока) прибавиха 10 и 9 точки за триумфа.

За отбора на Доминиканска република Гайла Гонсалес (1 блок, 1 ас) и Брайелин Мартинес (1 блок) завършиха с 13 и 10 точки.

Снимки: FIVB.COM
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР