Настоящият собственик на компанията e Audi, която придобива Ducati през

...
Настоящият собственик на компанията e Audi, която придобива Ducati през
Коментари Харесай

Harley-Davidson се опитва да купи италианския си конкурент Ducati

Настоящият притежател на компанията e Audi, която придобива Ducati през 2012 година посредством дъщерното си сдружение Automobili Lamborghini.

Още по тематиката
Освен да се видят, мотоциклетите можеше и да се карат след авансово записване

Изложението ще е от 18 до 22 февруари

Ducati в цифри
55 451 продадени мотора през предходната година по отношение на 54 809 през 2015 година

731 млн. евро доходи през предходната година, което е нарастване от 4.1%.

51 млн. евро оперативна облага през 2016 година, което е с 3 млн. по-малко от миналата.Американският производител на мотори Harley-Davidson ще бъде един от претендентите за придобиването на италианската марка Ducati. Потенциалната договорка ще събере две от най-големите имена в бранша и ще бъде на стойност 1.5 милиарда евро, оповестява Reuters.

За договорката

Според източници на Reuters с изключение на Harley-Davidson, капиталовите фондове KKR, Bain Capital и Permira, както и индийският производител на мотори Bajaj Auto, ще насочат предложения за придобиването на Ducati.

От Harley-Davidson са упълномощили на Goldman Sachs да изготви оферта за придобиването на Ducati. Купуването на италианския производител, профилиран в създаването на пистови мотори, би основало доста благоприятни условия за развиване пред основаната в Милуоки компания. Различната специализация на Harley-Davidson, основател на символичния за Америка Electra Glide, и на Ducati с нейния Monster, ще бъде от взаимна полза за производителите.

За Wolkswagen, който има Ducati посредством своето поделение Audi, това е опция да преразгледа портфолиото си от активи и да рефинансира други действия в опит да се съвземе след дизеловия скандал, който засегна компанията през 2015 година Според източници на Reuters немската компания е заела капиталовата компания Evercore за реализирането на договорката.

Дилемата пред Wolkswagen

Синдикатите на Wolkswagen, значима част от надзорния съвет на компанията, обаче се оповестиха срещу продаването на Ducati с аргумента, че производителят на мотори е скъп актив на групата със постоянен напредък за последните 7 години. В допълнение техният представител изясни, че Ducati e доста по-напреднала в софтуерно отношение по отношение на Harley-Davidson и придобиването й няма да е еднообразно преференциално и за двете компании.

Подготвените предложения не са непредвидени, откакто през предишния юни от Wolkswagen оповестиха, че ще преразгледат листата си с активи и марки благосъстоятелност на компанията. По данни на Reuters най-големият авто производител в света чака да получи сред 1.4 и 1.5 милиарда евро за Ducati. Wolkswagen обаче евентуално ще би трябвало да преоцени настояванията си, тъй като такава цена би затруднила по-голямата част от претендентите.

Италианският производител

За последните 7 години Ducati регистрира постоянен напредък. През предходната година компанията е продала 55 451 мотора по отношение на 54 809 през 2015. Приходите й доближават 731 млн. евро през предходната година, което е нарастване от 4.1 % по отношение на 2015 година Оперативната облага на компанията за 2016 година е 51 млн. евро, което обаче е с 3 млн. по-малко от миналата. С активността си Ducati способства за 7% от оперативната облага на Audi.

Историята на италианския моторен производител стартира през 1926 година, когато компанията е учредена от фамилия Дукати в Болоня. Настоящият притежател на компанията Audi придобива Ducati през 2012 година посредством дъщерната си компания Automobili Lamborghini.

За Harley-Davidson

Почти половината от продажбите на американския моторен пазар са дело на компанията Harley-Davidson, учредена през 1903 година от двама водещи американски производители на мотори. Бизнесът на компанията обаче е във фаза на застой заради слабите си интернационалните позиции и демографските особености на американския пазар като ниската раждаемост и застаряване на популацията.

За първото тримесечие на 2017 година приходите на компанията са 1.5 милиарда $, а оперативната й облага е била 186.4 млн. $. Резултатите понижават на годишна база - от 1.75 милиарда $ доходи и 250.5 млн. $ оперативна облага. Поради слабото показване на компанията пазарната й оценка регистрира спад от 22% към края на март в границите на една година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР