Настоящият сезон не стартира според очакванията за Ига Швьонтек, която

...
Настоящият сезон не стартира според очакванията за Ига Швьонтек, която
Коментари Харесай

Наказателна акция: Швьонтек даде само гейм на финалистката от Аустрелиън Оупън 2022

Настоящият сезон не започва съгласно упованията за Ига Швьонтек, която позволи проваляне още в осминафиналната фаза на Откритото състезание на Австралия против бъдещата финалистка Елена Рибакина. През днешния ден полякинята се завърна на корта с дуел от първия кръг на WTA 500 конкуренцията в Доха, където потегли с изцяло праволинеен триумф - 6:0 6:1, реализиран след 54 минути над финалистката от Аустрелиън Оупън 2022 Даниел Колинс, чиито изяви в последните месеци са повече от неубедителни. С тази си победа международната №1 откри място в четвъртфиналите на надпреварата, където я чака конфликт със седмата сложена Белинда Бенчич.

Дебютният сет се трансформира в самобитен тенис рецитал от страна на огромната любимка, която превъзхождаше своята съперничка във всеки един съставен елемент от играта. Печелившите удари от ракетата на носителката на три трофеи от Шлема не спираха да валят, до момента в който Колинс като че ли нямаше никаква концепция по какъв начин да се опълчи на по-високоранкираната си съперничка и съумя да завоюва едвам 4 точки в хода на целия сет, който отиде в актива на Швьонтек след единствено 21 минути.

Пълната доминация на полякинята се придвижи и във втората част, която започва по познатия метод, а точно с пробив в сметката на топ поставената. Американката по този начин и не съумяваше да откри отговор на първокласната продукция на Ига, която до края на срещата отпусна едвам един гейм на международната №42 и необезпокоявано доближи до крайната победа.

Title defense mode officially
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР