Настоящият сезон не стартира по очаквания начин за Рафаел Надал,

...
Настоящият сезон не стартира по очаквания начин за Рафаел Надал,
Коментари Харесай

Въпреки двете поредни загуби: Надал вярва, че ще успее да защити титлата си на АО

Настоящият сезон не започва по упования метод за Рафаел Надал, който записа две следващи провали в отборната конкуренция United Cup. Това бе първи случай в кариерата на Матадора, в който той губи първите си два мача за годината, освен това против играчи, от които в никакъв случай до момента не бе инкасирал проваляне - Алекс Де Минор и Дан Еванс. Въпреки това разочароващо начало на сезона обаче испанският тенисист показа на последвалите конференции, че няма място за терзание, тъй като разполага с задоволително време да направи нужните усъвършенствания в играта си преди началото на идното издание на Аустрелиън Оупън, който стартира след по-малко от седмица - на 16 януари.

Припомняме, че през предишния сезон манакорецът завоюва своята втора купа на Откритото състезание на Австралия, с която се изкачи на върха в класацията за максимален брой титли от Големия шлем. Голямата въпросителна сега е дали той ще успее да изведе играта си още веднъж на най-високо равнище, с цел да отбрани купата си в Мелбърн. Ако съдим по последното му изявление пред австралийски медии, то Надал наподобява окуражен, че ще има шансове още веднъж да победи на първия " мейджър " шампионат за годината.

" Факт е, че през последните няколко месеца не съумях да покажа най-хубавата си игра и че загубата на два следващи мача в Сидни не е най-хубавото, което може да ми се случи преди началото на конкуренция от Големия шлем. Честно казано обаче, не съм неудовлетворен от подготовката си. Тренирах интензивно и съм на мнение, че съм в доста добра форма. Просто би трябвало да приложа това и в публични мачове. Уверен съм в себе си. Ако съумея да направя добра подготовка през тази седмица в Мелбърн, имам вяра, че ще мога да защитя трофея си. Защо не? ", разяснява носителят на 22 трофея от Шлема.

Източник: We Love Tennis

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР