Настоящият сезон на Карлос Алкарас протече по повече от впечатляващ

...
Настоящият сезон на Карлос Алкарас протече по повече от впечатляващ
Коментари Харесай

След отказването на Алкарас: Шампионът в Индиън Уелс зае осмото място на Финалите

Настоящият сезон на Карлос Алкарас протече по повече от впечатляващ метод, така в хода на него 19-годишният испанец завоюва своята дебютна купа от Големия шлем на Откритото състезание на Съединени американски щати, благодарение на която се изкачи до лидерската позиция в международната класация, трансформирайки се в най-младия номер едно в историята. Друго заслужаващо внимание достижение на младежа е, че той отстъпва само на Стефанос Циципас в класацията за максимален брой победи през годината, като сред тях са двата му следващи триумфа над Рафаел Надал и Новак Джокович в Мадрид.

Всичко това обезпечи справедливо място за младока на тазгодишния Финален Мастърс на 8-те най-хубави играчи през сезона, но за жалост, Карлитос няма да може да сбъдне фантазията си да бъде измежду участниците през 2022-ра, откакто травма в абдоминалната област го принуди да се отдръпна от надпреварата през вчерашния ден. В прочувствена обява нощес той разгласи, че става въпрос за скъсване на коремен мускул, като интервалът за възобновяване е почти 6 седмици, което значи, че ще можем да забележим младока в игра едва през идната година.

Въпросното стичане на събитията отвори свободно място на АТР Финалите, което ще бъде заето от намиращия се на 9-а позиция в годишната класация американец Тейлър Фриц, за който това ще бъде дебютно присъединяване в заключителния шампионат. В хода на сезона той завоюва трофея на Мастърс конкуренцията в Индиън Уелс, надделявайки на финала над Рафаел Надал, след което продължи с отличните си изяви и доближи до четвъртфинал на Уимбълдън, като също по този начин победи на влиятелния АТР 500 шампионат в Токио, което му подсигурява нанагорнище до върховото за него осмо място в света. 

По този метод Хуберт Хуркач става първа запаса в тазгодишното издание на Nitto ATP Finals, чиито дати на осъществяване са сред 13 и 20 ноември. 

See you in Turin,
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР