Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп ще помилва бившия си

...
Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп ще помилва бившия си
Коментари Харесай

Тръмп се готви да помилва този, който най-явно показва руска връзка към него

Настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще помилва някогашния си асистент по националната сигурност, заяви порталът Axios, базирайки се на свои източници.
Според тях Тръмп към този момент е уведомил обкръжението си за това желание. Отбелязва се, че се чака да той да помилва още няколко души преди приключването на мандата му, написа БГНЕС.
 Делото против някогашен консултант на Тръмп, проговорил за Русия, няма да бъде спирано Делото против някогашен консултант на Тръмп, проговорил за Русия, няма да бъде спирано
Федералния апелативен съд в окръг Колумбия в Съединени американски щати отхвърли молба на някогашния консултант за националната сигурност на президента Доналд Тръмп...
През февруари 2017 година пенсионираният военачалник Флин беше заставен да напусне поста си на консултант на Тръмп по националната сигурност заради изказвания, че не е уведомил вицепрезидента на Съединени американски щати Майкъл Пенс за диалозите си със Сергей Кисляк, който тогава е бил дипломат на Русия във Вашингтон. По-късно Флин се призна за отговорен, че е скрил от ФБР част от информацията за контактите с Кисляк. На 7 май 2020 година Министерството на правораздаването разгласи преустановяване на наказателното гонене, само че на 12 май окръжният арбитър Емет Съливан разпореди да изслуша мнението на други страни.
Случаят на Флин се преглежда в границите на следствие на хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори през 2016 година в Съединени американски щати. Тръмп и неговите основни помощници неведнъж отричаха съмненията за несъответствуващ контакт с съветски чиновници по време на предизборната акция през 2016 година Москва също доста пъти е твърдяла, че изказванията за опити за въздействие върху хода на президентските избори в Съединени американски щати са безпочвени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР