Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов се ползва с подкрепата

...
Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов се ползва с подкрепата
Коментари Харесай

Любослав Пенев в пълния му блясък и големите провали - защо клубовете искат Михайлов

Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов се употребява с поддръжката на огромна част от футболните клубове в България. Поне по този начин излиза до този миг, защото 21 клуба са оповестили, че твърдо ще застанат зад някогашния вратар. Три седмици преди конгреса девет тима от Първа лига са оповестили, че ще гласоподават за члена на Изпълкома на УЕФА, като измежду тях са представители на съвсем всички огромни регионални центрове в страната - София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново и други

В същото време до момента единствено дилетантите от ”А” регионална група 2 в зона " Перник” - Черногорец (Ноевци), споделят вижданията и имат вяра в Любослав Пенев и Николай Илиев. Отваряме скоба, че към днешна дата кандидатурата на Пенев не е издигната.

Като цяло може да обобщим, че българският футбол желае Борислав Михайлов. Не медиите и публицистите, а клубовете и президентите им, които влагат средства и малко или доста развиват и поддържат жив родния футбол в тези сложни стопански времена. Вотът до този миг не е по никакъв начин неочакван. Причината е, че Борислав Михайлов натрупа много опит и съумя да завоюва доверието на УЕФА. По този метод в българския футбол се наляха много пари. Не инцидентно в последната година се вложиха средства за нови бази, терени и осветяване на стадионите. Разбира се, и благодарение на страната.


От своя страна пък Пенев не съумява да завоюва доверието на клубовете заради две съществени аргументи. Първата - той няма никакъв опит като началник, като изключим неуспеха като президент на ЦСКА през 1999 година Втората е неналичието на каквато и да е тактика и подозрението по отношение на хората, които стоят зад него. Оставяме на страна заучените изречения и голите обещания, които някогашният нападател избълва.

Статистиката в никакъв случай не лъже, а тя изрично демонстрира, че Пенев е бил огромен футболист, който е постигнал голям брой триумфи. Същото обаче не може да се каже за кариерата му отвън терена. Като треньор има единствено едно извоювано отличие - шампионска купа с Литекс през 2011 година. С националния тим в квалификациите записа 4 победи, 5 равенства и 5 загуби. Има прочут интервал и като играещ президент на ЦСКА, който не се запомни с нищо. Прави впечетление, че Пенев се задържа единствено по няколко месеца в клубните си тимове.


Клубовете, които до този миг са заявили поддръжката си към Борислав Михайлов:

Първа лига: Левски, Лудогорец, Славия, Етър, Витоша (Бистрица), Локомотив (Пловдив), Септември (София), Верея, Черно море

Втора лига: Локомотив (Горна Оряховица), Монтана, Локомотив (София)

Трета лига: Миньор (Перник), Пирин (Разлог), Септември (Симитли), Бдин (Видин), Велбъжд (Кюстендил), Хебър (Пазарджик), Арда (Кърджали), Места (Хаджидимово), Рилски състезател.

За Любослав Пенев:

" А " регионална група 2 в зона " Перник ": Черногорец (Ноевци)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР