Настоящият мъж на Мая Ма първи инспектира оградата, поръчката е

...
Настоящият мъж на Мая Ма първи инспектира оградата, поръчката е
Коментари Харесай

Ънадър брик ин дъ уол

Настоящият мъж на Мая Ма първи инспектира оградата, поръчката е дадена от някогашния министър председател Орешарски на компания на общински консултант от Казанлък

Да напомним някои неща за оградата… кой,къде и по кое време стартира да я строи… тъкмо в този регион на престрелката,,дето реват, че оградата била на дупки… та я четете внимателно… февруари 2014 год. Орешарски стартира построяването на 33 км ограда… тъкмо там… тъкмо в този район…

Близката до Българска социалистическа партия компания, която получи огромен контракт от Министерството на защитата във връзка със строителството на оградата по българо-турската граница, нямала опция на пазара. Това стана ясно от конференция на военния министър Ангел Найденов.

Фирмата е определена на база маркетингово изследване, което е открило четири вероятни доставчика. На съответните задачи на плана обаче се оказало, че дава отговор единствено „ Завод за пружини “ АД на Александър Минчев.

Другата допустима компания била отхвърлена поради това, че не създава търсената режеща тел, а различен тип – плетена.

Другите две компании пък били вносители, а МО решило да заложи на български производител.

Една от огромните поръчки е дадена на компания, благосъстоятелност на общинския консултант от Българска социалистическа партия в Казанлък Александър Минчев.

Тя ще достави режеща тел за над 3.3 млн. лева за построяването на оградата с Турция.

Фирмата е определена без конкурс поради спешността на плана, каквато законова опция има.

Другите определени компании са бургаската „ Понсстройинженеринг “ ЕАД, която ще достави бетона и бетоновите произведения за 557 942 лв..

Варненското сдружение „ Интерком Груп “ ООД ще достави железни структури за 3.99 млн. лева

С компанията „ АБС Инженеринг – Н “ ЕООД е подписан контракт за доставка на помощни материали и консумативи на стойност 64 404 лв..

Машините, с които ще бъде построено оборудването, ще бъдат доставени от компанията на отвлечения преди време против откуп Киро Киров – „ Киров строително и минно съоръжение “ ЕАД.

За техниката тя ще получи 112 993 лева

Оглед на оградата на границата с Турция направи министърът на защитата Ангел Найденов.

30- километровото оборудване ще би трябвало да приключи опитите на бежанците за незаконно прекосяване.

Следващата седмица Министерството на защитата ще съобщи оборудването на вътрешното министерство и гранична полиция.

Според бай Гроздан, притежател на магазинчето в най-близкото до оградата село Голям Дервент, оборудването не би спряло искащите да преминат границата с България.

Отрязаха едно дърво. Подпират го горе на оградата и по него се изкачват. Други пък подкопават изпод под оградата. Спиране няма да има. 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР