Настоящият крал на Великобритания Чарлз III има противоречива репутация сред

...
Настоящият крал на Великобритания Чарлз III има противоречива репутация сред
Коментари Харесай

Поведение на крал или просто арогантност?

Настоящият крал на Англия Чарлз III има спорна известност измежду английското население. До огромна степен това отношение към него е обвързвано с раздялата му с принцеса Даяна, само че през последните години - с помощта на поредна PR акция на кралското семейство - синът и правоприемник на починалата кралица Елизабет II съумя да завоюва известност.

Един жеста на Чарлз по време на превъзходната гала за провъзгласяването му за идващия английски крал обаче скапе положителното усещане.

Във видео, което интензивно се популяризира в обществените мрежи, се вижда по какъв начин монархът прави не изключително общителен жест към чиновниците в двореца Сейнт Джеймс в Лондон за да разчистят бюрото му.

Чарлз III е крал и не би трябвало да работи, като явно в очите на новия монарх това включва и невъзможността да реалокира мастилниците пред себе си.

Видимо раздразнителен и размахвайки ръце, Чарлз III демонстрира на личния състав, че би трябвало да бъде махнато всичко пред него, с цел да може да седне. Този жест е съпроводен и от съответното изражение на лицето.

" The servant must clear my desk for me. I can`t be expected to move things. "
— Laura Kuenssberg Translator (@BBCLauraKT)
Принц Уилям, новият престолонаследник, и кралицата Камила също подписаха прокламацията за провъзгласяването на Чарлз за крал.

While signing an oath at the Accession Council, King Charles III ran out of room and gestured for an aide to help make some space on the desk.
— ABC News (@ABC)
Въпреки че Чарлз автоматизирано наследява трона след гибелта на кралицата, вековната традиция диктува, че той към момента не е публично провъзгласен за крал. Необходимо е така наречен Съвет по присъединението, който е параден орган, да се събере в двореца Сейнт Джеймс в Лондон и да направи публично оповестяване за възкачването на наследника на трона.

Малко по-късно прокламацията се повторя пред обществеността от балкона на двореца Сейнт Джеймс и следват военни салюти в чест на новия монарх.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР