Настоящият кмет Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат, ако се

...
Настоящият кмет Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат, ако се
Коментари Харесай

Фандъкова бие Манолова на балотаж за кмет на София, ако се кандидатират

Настоящият кмет Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат , в случай че се кандидатира на идните локални избори , демонстрира социологическо изследване на Центъра за разбори и маркетинг, представено от Българска национална телевизия.

Изследването разкрива, че има възможност Фандъкова да отиде на балотаж с сегашния омбудсман Мая Манолова , в случай че и тя бъде претендент. Кандидатурите и на двете към момента са под въпрос.
 Манолова се кандидатира за столичен кмет, в случай че продължат подигравките с хората
Манолова се кандидатира за столичен кмет, в случай че продължат подигравките с хората

А машината за вота се оказват очевидци на кражба на гласове

На първи тур Йорданка Фандъкова би получила 36% поддръжка , а Манолова - 23 на 100. При балотаж Фандъкова ще завоюва с 38,4 на 100. Манолова ще получи поддръжката на 28,1%.

22,9% от интервюираните декларират, че няма да гласоподават на подобен балотаж, а 10,6% - нямат отговор.

При партиите картината е следната: 28,9% поддръжка за ГЕРБ; 21,8% за БСП; 5,6 на 100 за " Демократична България " и 4,3% за Партия на Слави Трифонов. Това са 4-те от общо 8 партии, които биха формирали столичния общински съвет, в случай че изборите бяха през днешния ден. Останалите са Вътрешна македонска революционна организация, Съюз на демократичните сили, " Атака " и Движение за права и свободи.

Проучването сочи още, че на вота през октомври 54.6% от жителите на София сигурно считат да гласоподават . На другия полюс са 13.8%, които нямат никакво желание да вървят до урните. Анкетираните показват, че идващият кмет ще би трябвало да се заеме преди всичко с чистотата на града, а като втори проблем показват ремонтите на улиците . Искат още по-редовен градски превоз, по-чист въздух и повече паркоместа.
 Фандъкова усеща акция вид
Фандъкова усеща акция вид " на час по лъжичка "

Не възприема съществено сигнала в прокуратурата на " Спаси София "

През септември ще стане ясно дали ГЕРБ още веднъж ще издигне Фандъкова за претендент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР