Настоящият канцлер на Германия Ангела Меркел и бившият президент на

...
Настоящият канцлер на Германия Ангела Меркел и бившият президент на
Коментари Харесай

Възобновеното приятелство между Меркел и Обама

Настоящият канцлер на Германия Ангела Меркел и някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама се срещаха на публични събития в продължение на 8 години. Въпреки че Доналд Тръмп пое ръководството в Белия дом, с което започнаха антигерманските рецензии във връзка с разноските за защита и немските автомобилопроизводители, Ангела Меркел не разреши специфичната й връзка с някогашния жител на Овалния кабинет да се провали, написа „ Спутник нюз “.

Снимки от срещата сред Меркел и Обама, която се организира в Берлин, провокираха същински взрив в обществените медии. Меркел посрещна някогашния американски президент, който е в Германия за серия от публични събития, в канцлерския си офис за среща на четири очи, която продължи час и половина. Преди това канцлерът посрещна персонално Обама на аления килим.

Когато представителят на немското държавно управление Щефан Зайберт беше запитан дали срещата е явен знак към Доналд Тръмп, той отговори: „ Не съм склонен с сходни изявления “. Той акцентира, че диалозите сред двамата са частна среща и беше безапелационен, че това е диалог сред „ канцлера и някогашен водач, с който тя е работила в тясно съдействие по време и след приключването на мандата му “.

Меркел и Обама развиха извънредно политическо другарство по времена 8-те години на американския президент в Белия дом, макар че тя е водач на консервативния Християндемократически съюз, а той принадлежи към по-либералната американска Демократическа партия. Обама даже дефинира Меркел като един от своите „ обичани сътрудници “ по време на мандата си в Овалния кабинет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР