Настоящият и бъдещ елит в тениса на маса ще се

...
Настоящият и бъдещ елит в тениса на маса ще се
Коментари Харесай

Бъдещите олимпийски и световни шампиони идват в Панагюрище

Настоящият и предстоящ хайлайф в тениса на маса ще се конкурира в Панагюрище по време на 5-ото издание на Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Това разкри членът на управителния съвет на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) и член на съдружие „ Асарел България Оупън” Красимир Симеонов.

"Турнирът е толкоз мощен, че чакаме по-голямата част от звездите в него да са бъдещите олимпийски и международни първенци. Почти всички играчи от елита, които са здрави, ще покажат своите умения пред българските фенове на играта ", показа Симеонов.

Тазгодишното издание е с рекорден награден фонд от $190 000 - с $30 000 повече от Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. За повторно в историята на надпреварата уредниците ще могат да разчитат на китайски спонсор – DHS.

Председателят на БФТМ Стефан Китов разясни на днешната конференция, отдадена на шампионата, че той ще бъде на равнището на международно състезание и акцентира положителните интернационалните оценки, които получават уредниците на надпреварата.

Почетният ръководител на съдружие „ Асарел България Оупън”, Иван Александров, поддържа тези думи: „ Признанието идва и от самите играчи - няма играч, който да е останал неудовлетворен от предоставените условия в залата. Бих желал да подчертавам и върху невероятния принос, който починалият професор Цоцорков има за това България да бъде сложена на международната карта в тениса на маса. Без неговата активност нищо от това нямаше да бъде допустимо!”

На конференцията участваха още Цветозар Христов – шеф на шампионата, Асен Попниколов – ръководител на съдружие "Асарел България Оупън ", Цветомир Цонев – основен секретар на БФТМ и Анелия Карова – част от организационния комитет и многократна държавна шампионка.

Петото следващо издание на конкуренцията се случва с ежедневните старания на главния спонсор "Асарел - Медет " АД - най-значимото дружество за района на Панагюрище, на съдружие "Асарел България Оупън " и на съдействието с Българската федерация по тенис на маса. По традиция пенсионно-осигурителна компания "Съгласие " още веднъж подкрепя доста съществено организацията и провеждането на шампионата. Част от финансирането се поема от Министерството на младежта и спорта. Топ равнището на настилката в "Арена Асарел " за следващ път се обезпечава от Liebherr, а китайската транспортна компания Seamaster, чието име носи и ITTF World Tour, е най-големият интернационален спонсор на шампионата за поредна година.

Върхово достижение тази година ще има и в броя на участниците -316! В Панагюрище още веднъж идват някои от най-хубавите състезатели в тениса на маса: международният номер 4 Томоказу Харимото (Япония), неговите сънародници Коки Нива и Юн Мизутани, както и корейците Джан Вуджин и Лий Сансу. Както и през 2018, и в този момент ще има солидно китайско присъединяване, въпреки и без първенците по единично Сю Син и Дин Нин. Европейското наличие също впечатлява - вторият от Европейските игри в Минск 2019 Джонатан Грот (Дания) съобщи присъединяване, а номер 15 в света ЛиъмПичфорд още веднъж ще е измежду главните атракции в "Арена Асарел ". И когато става въпрос за атракции, няма по какъв начин да не насочим вниманието и към нигерийския шоумен КуадриАруна - 1/4 финалист от Олимпийските игри в Рио преди 3 години, когато по ефектен метод изхвърли немската легенда Тимо Бол!

В последните мигове на периода за записване в шампионата поръчка подаде и четирикратният олимпийски медалист Дмитрий Овчаров! Германецът дебютира в Панагюрище с купа през 2017, само че преди 12 месеца не съумя да повтори достижението си и в този момент ще е окуражен да се върне измежду призьорите.

При дамите нещата наподобяват даже още по-впечатляващо! Отново ще забележим най-силните японски състезателки - изпъква двукратната шампионка в Панагюрище и на сингъл, и на двойки Касуми Ишикауа. 18-годишната сензация Мима Ито също ще радва българските почитатели. Ще забележим и редица медалистки от Европейските игри в Минск. Спечелилите сребърни медали в отборната конкуренция за Румъния Бернадет Соч, Елизабета Самара и Даниела Додеан-Монтейро идват в Панагюрище. Участие е декларирала и вицешампионката на сингъл - играещата за Германия Хан Ин.

Българското присъединяване - общо седем български състезатели ще вземат присъединяване на Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, като двама от тях стартират от главната скица поединично - при мъжете това е Теодор Александров, а при дамите във етапа на директните елиминации вПанагюрище още веднъж ще забележим европейската шампионка на двойки за девойки от Гимараеш '17 Мария Йовковa (носителка на премията на името на проф. доктор Лъчезар Цоцорков за най-перспективна състезателка). В квалификациите стартират Денислав Коджабашев и младият гений Стефан Тодоров (също притежател на премията на името на проф. доктор Лъчезар Цоцорков), а при дамите ще имаме три представителки - държавната първенеца Полина Трифонова, Ивет Илиева и Калина Христова.

Денислав Коджабашев и Теодор Александров още веднъж ще радват публиката с изявите си при мъжките двойки. През 2017 Коджабашев и Александров направиха възторг в конкуренцията, достигайки до 1/4 финалите и това дава учредения да чакаме мощно показване от най-обиграния ни дует. Мария Йовкова и Полина Трифонова ще образуват българския тандем при дамите.

Настоящото издание ще предложи на феновете в "Арена Асарел " за пръв път и атрактивната дисциплинираност смесени двойки, където ще има и българско присъединяване в лицето на Мария Йовкова и Денислав Коджабашев.
През идните дни феновете на тениса на маса в България за първи път ще имат опция да закупят билети за Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в мрежата на Eventim!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР