Настоящият главен прокурор на САЩ Уилям Бар и заместникът му

...
Настоящият главен прокурор на САЩ Уилям Бар и заместникът му
Коментари Харесай

Пълната версия на доклада на Робърт Мюлър: Тръмп не е работил с Русия по време на кампанията

Настоящият основен прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар и заместникът му Род Розенстайн, който бе основният виновен за следствието на Робърт Мюлър през съвсем цялото му времетраене, не са разкрили аргументи Доналд Тръмп да бъде упрекнат в предотвратяване на следствието

© Jonathan Ernst Заключението на отчета е, че даже съветското държавно управление да е желало да помогне на акцията на Тръмп и да е желаело той да завоюва, самата акция не е взела участие в скрит план или интрига. Близо месец, откакто специфичният проверяващ евентуалната връзка сред Русия и акцията на сегашния президент Доналд Тръмп завърши следствието си, отчетът по тематиката беше оповестен – в цялостния му тип, само че с редакции, с цел да се избегне нездравословно влияние върху настоящи правни въпроси.

Преди отчетът на Робърт Мюлър да бъде пуснат в общественото пространство в четвъртък вечерта, актуалният основен прокурор Уилям Бар приказва пред медиите. Той още веднъж отбрани президента, и както и през март, повтори, че твърдото умозаключение е, че няма открита връзка сред съветското държавно управление и акцията на Тръмп през 2016 година

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък По отношение на второто обвиняване – дали президентът е желал да попречи на следствието, отчетът не стига до умозаключение. Според Мюлър има доказателства Тръмп да е опитал да попречи " съгласно някои правни теории ", като цитира уволняването на Джеймс Коми като началник на ФБР през 2017 година, което докара и до назначението на самия Мюлър като специфичен проверяващ. Вместо това решението дали има задоволително доказателства пада върху Бар и заместника му Род Розенстайн.

Робърт Мюлър е открил 10 случая на евентуално възпрепятстване на правораздаването от президента Доналд Тръмп, сподели основният прокурор Уилям Бар на конференция, преди да разкрие обществено редактирана версия на отчета на Мюлър. Според Бар обаче следствието не е открило претекст, което е належащо изискване, с цел да се счита закононарушението за осъществено.

" Разследването не е открило членове на щаба на Тръмп да са заговорничили или да са се координирали с съветското държавно управление при неговите действия за интервенция в изборите " в Съединените щати през 2016 година, сподели Бар.

Министърът на правораздаването сподели, че той и заместникът му Род Розенстайн са изразили противоречие с някои от " правните теории " на Мюлър за възпрепятстване на правораздаването.

В елементи

В отчета са прегледани детайлно всички събития, които циркулираха в медиите, Конгреса и Белия дом през последните две години – от срещата на Доналд Тръмп-младши с съветската адвокатка Наталия Веселницкая до интервенциите на съветски организации в обществените мрежи. Заключението на отчета на Мюлър обаче е, че даже съветското държавно управление да е желало да помогне на акцията на Тръмп и да е желаело той да завоюва, самата акция не е взела участие в скрит план или интрига.

Това на процедура поставя завършек на близо двугодишното следствие, в което бяха упрекнати общо 38 души, някои от тях непосредствено свързани с акцията на Тръмп. Хора като Пол Манафорт, някогашният управител на акцията за президент на милиардера, получиха и присъди, само че не поради връзки с Русия, а поради финансови измами, разкрити по време на следствието.

Очакванията към следствието бяха меко казано огромни – от неопровержими доказателства за връзка с Русия до отваряне на процедура по импийчмънт на Тръмп. От своя страна президентът наричаше " лов на вещици " следствието още от първия му ден. Според президента и републиканците в Конгреса финалните резултати от следствието отварят въпроси както за първопричините за него, по този начин и за медийния напън и открити упования за доказателства против Тръмп, фамилията и доближените му.

Битката продължава

Дори с оповестен отчет обаче това надали ще бъде краят на шума към следствието. Демократическата партия, която управлява Камарата на представителите, желае цялостната версия на отчета без редакции. Също по този начин, даже и с тези изводи от двугодишното следствие, откритият проект на демократите е да продължат следствията против Тръмп с фокус финансите му и евентуална престъпна връзка с Deutsche Bank.

Критики от демократите има и против основния прокурор Уилям Бар, който отбрани намерено Тръмп по време на конференцията, като сподели, че президентът е бил прав, че няма съветска връзка, както твърди през цялото време. " Срамно е да гледаш по какъв начин основният прокурор на Съединени американски щати се трансформира в персонален юрист на президента ", написа в Twitter сенатор Елизабет Уорън, която е и претендент за президентската номинация на партията през 2020 година

За самия президент краят на следствието през март беше най-голямата му политическа победа, която към този момент стартира да зарежда кампанийните му събития и ще бъдат съществена точка на говорене до президентските избори през ноември 2020 година Тръмп отпразнува публикуването на отчета с колажи в Twitter в стила на Game of Thrones.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР