Настоящият държавен глава на Румъния Клаус Йоханис печели първия тур

...
Настоящият държавен глава на Румъния Клаус Йоханис печели първия тур
Коментари Харесай

Йоханис печели първия тур на вота в Румъния

Настоящият държавен глава на Румъния Клаус Йоханис печели първия тур на президентските избори и евентуално ще се изправи на балотаж против някогашния министър председател Виорика Дънчила на 24 ноември. Това сочат данни от допитвания на излизане от изборните секции в Румъния, оповестяват румънските и международните осведомителни организации.

Според екзитпол на социологическите организации Курс и Авангард Клаус Йоханис е спечелил 39 % от гласовете, а Виорика Дънчила - 22,5 на 100.

На трето място с 16,4 % се класира водачът на третата парламентарна мощ " Съюз за избавление на Румъния " Дан Барна, а на четвърто - самостоятелният претендент Мирча Дякону със 7,9 на 100.

Според екзитпол на организация ИРЕС, представен от Ройтерс, Йоханис е получил 38,7 %, следван от Дънчила с 22 на 100. Дан Барна още веднъж е на трето място с 16,1 %.

Данните на Централното изборно бюро, което се чака да заяви първи публични резултати от вота в понеделник сутринта, демонстрираха изборна интензивност от 48 %. Румънците, живеещи в чужбина, демонстрираха висока интензивност - към 660 000 души са дали своят вот през трите дни, в които можеха да създадат това. Ройтерс отбелязва, че гласовете на диаспората не са включени в данните от екзитпол.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР