Настоящите модели на изкуствен интелект (ИИ) са доста глупави, заяви

...
Настоящите модели на изкуствен интелект (ИИ) са доста глупави, заяви
Коментари Харесай

Шеф от Meta твърди, че AI е “доста глупав”

Настоящите модели на изкуствен интелект (ИИ) са " много глупави ", съобщи президентът по световните въпроси на Meta.Ник Клегомаловажи рисковете, свързани с технологията, оповестяват отБи Би Си.

Бившият заместител министър-председател на Обединеното кралство съобщи, че " шумотевицата ненапълно е изпреварила технологията ".

" В доста връзки те са много глупави, актуалните модели са " надалеч от предизвестията ", че изкуственият разсъдък ще развие самостоятелност и ще мисли самичък за себе си ", сподели той.

" Големите езикови модели - платформите, които зареждат чатботове като ChatGPT - по принцип обработват голямо количестводанни с текст и отгатват идната дума в дадена поредност ", сподели още Клег.

Той добави, че предизвестията за екзистенциална опасност, отправени от някои специалисти по изкуствен интелект, се отнасят до системи, които към момента не съществуват.

Meta разгласи, че нейният огромен езиков модел, прочут като Llama 2, ще бъде безвъзмезден за потребление от всички.Решението на Meta да я направи необятно налична за потребление от комерсиалните предприятия и откривателите раздели софтуерната общественост.

Друго забавно нещо, което би трябвало да се означи, е решението на Meta да си партнира с Microsoft - Llama 2 ще бъде налична и използваема посредством платформи на Microsoft, като Azure, защото Microsoft също е вложила милиарди долари в основателя на ChatGPT OpenAI.

Клегпоясни, че системата на Meta с отворен код не може да генерира изображения, камо ли да " сътвори биологично оръжие ".

Но той " изрично се съгласи ", че ИИ би трябвало да бъде контролиран.

" Моделите към този момент непрекъснато се дават като отворен източник ", сподели той.

" Чувствам, че мога да настоявам, без да се опасявам от несъгласия, че LLM, които ние предоставяме като отворен източник, са по-безопасни от всички други LLM с изкуствен интелект, които са били предоставяни ", заключи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР