Настоящето правителство на Унгария никога няма да влезе във война

...
Настоящето правителство на Унгария никога няма да влезе във война
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Няма да допуснем война с Русия

Настоящето държавно управление на Унгария в никакъв случай няма да влезе във война с Русия и няма да разреши да бъде въвлечено в спора в Украйна. Това увери министър-председателят на страната Виктор Орбан в ефира на радиостанция Kossuth, представен от организация „ Фокус “.

Журналистите го помолиха да разяснява неотдавнашното изказване на представителя на опозицията, кмета на Будапеща Гергей Карачон, че Унгария " към този момент е във война с Русия “. " Ако някой, без да става от стола си, приказва такива неща, значи просто е откачил “, отговори министър председателят. Според него нито един разумен човек, чул за Втората международна война, не би си разрешил сходни изявления. " Докато настоящето държавно управление е на власт, Унгария няма да влезе във война [с Русия] “, безапелационен бе Орбан.

В предишното Орбан неведнъж е заявявал, че водачите на Европейския съюз и други страни от Общността се пробват да въвлекат Унгария в спора в Украйна, призовавайки я да стартира да доставя оръжие на Киев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР