Настоящата ситуация е извънредна – държавите са обхванати от пандемия

...
Настоящата ситуация е извънредна – държавите са обхванати от пандемия
Коментари Харесай

Семейна хармония по време на карантина

Настоящата обстановка е изключителна – страните са обхванати от пандемия и са принудени да подхващат радикални ограничения, с цел да забавят разпространяването на ковид. Домашната карантина е една от тях, а ситуацията, като цяло, се отразява върху човешката душeвност.
Принудителната изолираност става мотив за фамилни спорове. Как да се оправим с тях, поучава професор Франк Якоби от Висшата школа по логика на психиката в Берлин.
Пред Дойче веле той споделя, че хората въпреки всичко са разнообразни и реагират по друг метод на напрежението и тестванията, свързани с съвсем непрекъснато взаимно общуване. Затова и тактиките за превъзмогването на този стрес може да са разнообразни. Освен това ще бъде належащо известно време, с цел да сработят. Разбира се, има неща, които са общи за всички.
Останете близо, само че не наоколо или по какъв начин да преборим страховете си през днешния ден
На първо място, би трябвало да се осъзнае, че насилствената карантина не е затвор . Спазвайки карантината, вие помагате на другите, най-вече по-слабите, възрастните и хората с недобро здравословно положение.
„ На процедура вие служите на обществото и изпълнявате дълга си пред него “, счита професорът и акцентира, че възприятието за групова отговорност оказва помощ за по-лесното превъзмогване на напрежението от изолацията.
Психолог: Най-тежко от обществената изолираност са наранени възрастните хора
Спазването на избран дневен ред също е от голяма важност – той основава възприятие на убеденост и оказва помощ при превъзмогването на стресови обстановки. Това значи безапелационен отвод от ходенето с халат или пижама по през целия ден из къщи. Ставате сутринта и незабавно се привеждате в ред, запазвайки нормалния темп на фамилния живот.
Опитайте се да планирате детайлности за дилемите денем и ги спазвайте. Тогава ще изчезне чувството, че сте безсилни и се носите по течението, поучава професорът.
На всеки член от фамилията би трябвало да се отдели нужното време, през което той да остане уединено със себе си – това понижава вероятността от спорове.
По-малко стрес поради ковид - ето по какъв начин
Разбира се, споровете са неизбежни . Подобни стресови обстановки се назовават „ затворническа невроза “. Те пораждат, когато хората са принудени да живеят дружно дълготрайно време, без значение дали в затворническа килия, казарма или лагер за военнопленници. Натоварването върху душeвността постоянно води до нервност, демонстрация на експанзия или прояви на обезсърчение и меланхолия. Затова насилствената карантина може да докара до прояви на фамилно принуждение.
Необходимо е наложително да се съблюдава нравственос в връзките сред хората. Основният съвет при пораждане на конфликтна обстановка е страните да седнат и да обсъдят ситуацията – огънят се потушава най-лесно първоначално. Полезно би било всеки ден да се организира нещо като фамилен съвет, където всеки да може да показа, какво желае да се промени и дружно да потърсите решение.
Сдържайте се! Бъдете снизходителни един към различен и не забравяйте, че обстановката е тежка за всички. Това не е спомагателен отпуск, тъй като никой не може да прави това, което прави нормално по време на отмора.
По време на пандемия: Как да работим от у дома с деца
Бъдете снизходителни и към себе си , поучава професор Якоби. Не всичко ще се получава по метода, по който сте си го представяли, само че в това няма нищо ужасно. Не бъдете прекомерно взискателни към себе си. Постарайте се да избягвате прекомерното фокусиране върху вътрешните си преживявавиня, другояче рискувате да ви обхване възприятие на паника и суматоха.
Времето за „ тревожни мисли “ не би трябвало да заема повече от 20 минути на ден и никога вечерно време.
Изключително значимо е да не се вземат съществени решения, в случай че се чувствате под напрежение и смутен.
Човечеството страда от рецесия на доверието
Намерете време за разпределяне – съществуват най-различни техники за това. В най-простия случай можете просто да седнете умерено, да пандизите очи и да се опитате да се вслушате в тялото си.
В предоставеното ви доста свободно време може да се откри място за някакво занимание, другарство с другари в интернет, водене на дневник – опциите са безпределно доста.
Важно е несъмнено за се резервира освен умствената, само че и физическата интензивност, което се отразява благотворно на душeвността.
Що се отнася до децата, би трябвало да се примирим с обстоятелството, че възпитателният детайл ще се наложи да бъде поотслабен . Старайте се да не се карате и да не наказвате децата си – в противен случай, те би трябвало да бъдат по-често поощрявани и стимулирани. Детето има потребност у него да се основават позитивни настройки и да му се внушава възприятие на сигурност и убеденост.
СЗО със препоръки за родителите по време на пандемия
Основното, което не би трябвало да се не помни по време на карантината е, че всичко това рано или късно ще завърши . Светът няма да изчезне поради COVID-19 и обвързваните с това проблеми. Опасността, паниките и страхът ще останат в предишното и ситуацията ще се възстановява, безапелационен е професор Якоби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР