Настоящата седмица се развива превъзходно за българските представители, откакто Виктория

...
Настоящата седмица се развива превъзходно за българските представители, откакто Виктория
Коментари Харесай

Топалова загуби само 4 гейма по пътя към дебютен финал за сезона

Настоящата седмица се развива великолепно за българските представители, откогато Виктория Томова приближи до полуфиналите на шампионата в Гроджиск Мазовецки и си обезпечи дебют в топ 100, а Адриан Андреев също е част от финалната четворка на конкуренцията в швейцарския град Вецлар. Четвъртата ни ракета при дамите Гергана Топалова също към този миг започва да възвръща своята форма и през днешния ден се класира за дебютен завършек на W25 шампионата в Агадир (Мароко), откогато не остави шансове на интернационалната №547 Лексис Стивънс, надделявайки с безапелационното 6:1 6:3.

В битка за трофея българката ще се изправи срещу поставената под номер четири Анджелика Моратели. Още от самото начало пловдивчанката доминираше в разиграванията от дъното на корта и на бърза ръка осъществя пробив в дебютното подаване на нидерландката, след което продължи да пласира ударите си дълбоко в противниковата половина, дочаквайки неправилност от Стивънс, за да дублира преднината си от брейк и да поведе в обособените детайли.

Нашето момиче придвижи господството си на корта и във втория сет, където още един път можехме да я видим да влиза нападателно в разиграванията още с ретура и да основава проблеми в сервис геймовете на съперничката. Въпреки това Стивънс съумя да се задържи в резултата до 3:3, единствено че по-късно Топалова усили нивото си и осъществя два пробива, които? осигуриха крайния успех.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР