Настоящата година, със своите горски пожари, засушаване, топлинни вълни и

...
Настоящата година, със своите горски пожари, засушаване, топлинни вълни и
Коментари Харесай

С 2019 година завършва най-топлото десетилетие, регистрирано някога

Настоящата година, със своите горски пожари, засушаване, топлинни талази и урагани се вписва измежду трите най-топли години, регистрирани в миналото от 1850 година насам, оповестява Франс прес. Агенцията цитира отчет на Организация на обединените нации мотив 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид, написа Inews.

2019 година бележи края на едно изключително топло десетилетие, на размразяване на ледовете и на рекордно повишение на равнището на моретата в световен мащаб. Всички тези промени се дължат на парниковите газове, изпускани в атмосферата в резултат на човешката активност, се споделя в отчет на Световната метеорологична организация /СМО/.

2019 година ще се подреди на втора или трета позиция в класацията на най-горещите години, регистрирани в миналото от 1885-а насам, годината в която е почнало постоянното отчитане на годишните температури. 2016-а, която стартира с появяването на феномена Ел Ниньо с изключителна активност, остава най-топлата до наши дни, прецизира СМО. Покачването на междинното равнище на международните океани се форсира, техните води стават по-киселинни, арктическите ледове се отдръпват, ледената завивка на Гренландия се топи. Глобалното стопляне беше съпроводено от рискови климатични феномени, като наводненията в Иран, сушата в Австралия и Централна Америка, топлинните талази в Европа и Австралия, горските пожали в Сибир, Индонезия и Южна Америка. Климатичните и метеорологични промени водят след себе си до тежки материални вреди, акцентира Петери Талас, общоприет секретар на СМО. По неговите думи броят на новите придвижили се хора, свързани с климатичните промени, може да доближи 22 милиона души в края на 2019 година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР