Настолна книга за оценяване на обученията с премиера за български

...
Настолна книга за оценяване на обученията с премиера за български
Коментари Харесай

"Четирите нива на Къркпатрик" вече в България

Настолна книга за оценяване на образованията с премиера за български водачи и топ експерти в София през март.

На 25 март 2020 година в The Book, София, ще бъде показано за първи път в България бизнес заглавието “Четирите равнища на Къркпатрик”. Специалисти по тренинги, образования, семинари и уъркшопове, ръководители и притежатели на бизнеси, които имат потребност от ефикасен разбор на резултатите от вложеното в нови познания и умения, са поканени на премиерата на българското издание.

„ Ако би трябвало да прочетете единствено една книга на тематика бизнес образование, това е книгата “, е безапелационен Калин Бураджиев от българското издателство CBC Publishing. Основната цел на положителното оценяване е да се потвърди, че има действителна изгода за бизнеса или задачата на организацията.

4 аргументи, които трансформират “Четирите равнища на Къркпатрик” в настолна книга:

1. Простотата на модела го прави на практика използван в оценката на резултатите от образованието без значение от бизнес сферата, където се ползва. Възможността да бъде проследен и потвърден резултатът от инвестицията в човешкия фактор е значимо преимущество от позиция на мениджмънта.

2. Функционалността на модела. Авторите оферират обстоен проект за използване на модела по метод, функционален от позиция на бизнес резултатите.

3. Адекватността и устойчивостта на модела към актуалните провокации. Изходната точка на оценяването съгласно обновения модел са резултатите, обсъждани на Ниво 4: Резултати и на Ниво 3: Поведение. Останалите две равнища – надлежно Учене и Реакция, са предмет на оценяване едвам след разбора на резултатите. Това революционно преразглеждане на всеобщата процедура в оценяването на образованието има за цел да поправя непълния резултат от оценката единствено на първите две равнища.

4. Обобщеният опит. В допълнение към същинския фокус - оценяването, книгата предлага вероятност към цялостния развой в едно образование. Тя предлага нов прочит върху опита и ноу-хауто на плеяда от експерти в региона на образованието и неговото оценяване. Без да се декларират като единствени престижи в региона на оценяване на образованието, с труда си Джим и Уенди Къркпатрик синтезират всички модерни достижения в офлайн и онлайн оценяването на разнообразни типове устройства.

Създаден преди 6 десетилетия, моделът за оценяване на образованията на доктор Дон Къркпатрик е надграден и модернизиран от сина му Джим Къркпатрик и неговата брачна половинка Уенди. Новият модел показва методите, посредством които потвърдените във времето “четири нива” се ползват в актуалната работна среда. Той демонстрира за какво е значимо процесът на оценяване да стартира още при самото обмисляне на една обучителна стратегия.

Реакция, Учене, Поведение, Резултати - четирите равнища за оценяване на образованието, употребявани от експертите по образование и развиване по целия свят, само че през днешния ден надградени с детайли за дейно използване в динамично развиващия се свят на бизнес, държавно ръководство, боен бранш и организации с идеална цел.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР