Настинката и грипът определено могат да развалят не само плановете,

...
Настинката и грипът определено могат да развалят не само плановете,
Коментари Харесай

Какво да консумираме, когато сме болни

Настинката и грипът несъмнено могат да скапват освен проектите, само че и настроението ни. Въпреки че грипната зараза е към своя край, нищо чудно да четем тази публикация подмсърчайки .

Освен да се лекуваме съответно и да не подценяваме грипа, добре е и да се храним вярно . Разбира се, това не важи единствено за интервалите, когато сме заболели. Но има някои храни и питиета, които ще съумеят да ни върнат по-бързо на крайници.

Класика в жанра

Пилешката чорба не е в категорията " бабини деветини " , а в действителност е целебна, когато сме настинали. Соленият бульон оказва помощ елементарно да се оправим с дехидратацията и загубата на соли в организма, а зеленчуците ни обезпечават витамини. Пилешкото пък е богато на протеини , които ни връщат силите.

 Снимка 339022

Въпрос на избор

Ако не сме почитатели на пилешкото, можем да си набавим нужната доза протенини и посредством консумация на бобови култури . Разбира се, те не са подобаващ вид, в случай че грипът ни е гарниран със стомашни проблеми.

Месна диета

Телешкото също се подрежда измежду потребните меса в тези неприятни моменти, когато не можем да станем от леглото. То е богато на цинк. То контролира имунната система и подкрепя битката с вирусите.

Цветно и потребно

Плодовете и зеленчуците с ярки цветове са съвършен източник на антиоксиданти. Червени чушки, портокали, краставици. Ако не сме им почитатели или не сме в положение да ги ядем в огромни количества, добра концепция е да закусваме и обядваме със здравословни смутита .

 Снимка 339023

С мярка

Портокаловият сок също е потребен източник на витамин С и антиоксиданти. Но не е добре да прекаляваме с него , надявайки се да оздравеем по-бързо. Вместо това, може да си докараме стомашен дискомфорт. Идея е да разредим фреша с малко количество вода.

Пикантно

Едно огромно " Да " за джинджифила. Независимо дали ще го похапваме сушен или ще го пием под формата на чай. Неговите свойства са се по този начин чудотворни. Помага както при простуда и хрема, по този начин и при гадене.

 Снимка 339024

Зелено и потребно

Чайовете се трансформират в обичана напитка през студените месеци, още повече в случай че сме се предали пред грипа. Добре е в такива случаи да заложим на зеления чай . Освен че ще ни тонизира, той мигновено ще ни зареди с доза антиоксиданти . Действа успокояващо и на кашлица и зачервено гърло, написа Time.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР