Наставниците на Милуоки Бъкс и Оклахома Сити Тъндър - съответно

...
Наставниците на Милуоки Бъкс и Оклахома Сити Тъндър - съответно
Коментари Харесай

Двама победители в класацията за треньор на годината в НБА

Наставниците на Милуоки Бъкс и Оклахома Сити Тъндър - надлежно Майк Бъдънхолзър и Били Донован, ще си поделят премията за " Старши треньор на годината ", която се връчва от Националната баскетболна асоциация на треньорите.

" За мен е огромна чест и горделивост да получа самопризнание от останалите треньори, които са страхотни хора и аз доста почитам ", съобщи в изказване Донован.

Бъдънхолзър, който печели оценката за втора поредна година, поздрави Донован и благодари на останалите наставници в лигата за техните гласове и за тяхната поддръжка.

Наградата за " Старши треньор на годината " бе на косъм от това да се подели сред трима души, откакто Ник Нърс, извел Торонто Раптърс до купата преди година, остана на единствено един глас зад двамата спечелили.

" Майк и Били изцяло заслужават премията ", сподели Нърс. " Милуоки е тимът с най-хубави индикатори в цялата лига за втора поредна година, до момента в който с представянето си Оклахома надмина упованията на безусловно всички ", добави още старши треньорът на Торонто.

Наградата, която носи името на дългогодишния ръководител ан треньорската асоциация Майкъл Голдбърг, се дефинира посредством гласоподаване на всички 30 старши треньори в лигата. През тази година гласове за нея с изключение на Бъдънхолзър, Донован и Нърс получиха още Тайлър Дженкинс от Мемфис Гризлис, Нейт МакМилан от Индиана Пейсърс, Ерик Сполстра от Маями Хийт, Брад Стивънс от Бостън Селтикс и Франк Вогъл от Лос Анджелис Лейкърс.

Това е вторият случай, в който оценката се поделя след 2017 година, когато копобедители в анкетата бяха Ерик Сполстра и Майк Д'Антони от Хюстън Рокетс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР