Наставникът Стойчо Младенов даде пресконференция у нас, на която говори

...
Наставникът Стойчо Младенов даде пресконференция у нас, на която говори
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: В България треньорите са мижитурки, не отстояват авторитета си

Наставникът Стойчо Младенов даде конференция у нас, на която приказва за миналия сезон в Казахстан, където беше определен за " Треньор на годината ". Легендата на ЦСКА е на мнение, че треньорската работа би трябвало да бъде узаконена като специалност.

" За казахстанския футбол мога да кажа единствено хубави неща. Има непоклатимост и професионализъм във всяко едно начинание на клубовете. Работи се професионално, което е от значимо значение. Човекът, който отвори пътя на българските треньори към Казахстан, е Станимир Стоилов . Всеки един клуб се развива и влага в база и принадлежности, които са в помощ на тима. Това е извънредно значимо. Тези вложения имат своята възвращаемост. Астана има съществено наличие в Шампионска лига и Лига Европа. Вижда се трудът на всички, които работят в областта на футбола ".
 Снимка 453830
Източник:

" Там се афишира всеки бюджет според от задачите на тима. Рядко има тим, който има под 10 млн. $ бюджет. Отговорността е огромна за всеки един треньор и началник. Непрекъснато се разисква развиването на клуба. Въпреки триумфите, които реализирах, аз понасям рецензии . Стремя се грешките, които съм позволил, да не се повтарят. Когато се слагат дилемите, би трябвало да се извършват. Всичко има своята точка на толерантност . Всичко, за което сме се договорили, се извършва. Ще се стараем през идната година да подобрим всички тези индикатори, в които имаме оттегляне ".

" Във футбола две неща са доста значими - ръководителят и старши треньорът. Особено в страни, в които влагат доста пари. В Българя какво се получава? Старши треньорът е " човек никой ". Треньорите са мижитурки. Не отстояват престижа си. Искам да направя зов към Бойко Борисов и Кралев. Нека узаконят специалността " треньор по футбол ", с цел да може той да има освен отговорности, само че и права. БФС в лицето на Боби ".

" Трябва да поддържаме във всяко едно отношение Дерменджиев и националния тим. Независимо от неговия избор. Не би трябвало да подлагаме на критика след всяка една среща. Всичко това се отразява върху душeвността на футболистите. Не всеки може да носи ".
 Официално: Стойчо Младенов остава още един сезон в Кайсар
Официално: Стойчо Младенов остава още един сезон в Кайсар

Това разкри самият специалист
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР