Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев беше гост в предаването "Спортно

...
Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев беше гост в предаването "Спортно
Коментари Харесай

Стамен Белчев: Малките детайли ще решат дербитата

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев беше посетител в предаването "Спортно шоу Гонг " в ефира на Дарик радио. Той приказва за всички настоящи тематики към отбора, за себе си, за младите футболисти и за упованията си за сезона.

"Нещата са добре, въпреки че има какво да се желае. Десет месеца съм старши-треньор в ЦСКА, в подобен отбор единствено резултатите оставят треньора, работя всеки ден давам всичко от себе си, крепко съм стъпил на земята ", разяснява Белчев.

"В България по този начин е признато, че грандовете би трябвало да побеждават във всеки мач и упованията от почитателите са огромни, изключително в ЦСКА. Опитвам се да бъда спокоен човек, само че се пробвам да не изразявям страсти. Опитвам се да давам образец на футболистите, не обичам да вършим циркове. За момента самите футболисти и ние като треньорско тяло направихме добър екип, има въодушевление в отбора, в дребни моменти ни бягат резултатите, би трябвало да бъдем непрекъснати в игрово отношение. Опитваме се да имаме общ език с футболистите, обичам да работя с младежи, всичко зависи от тях, само че те би трябвало да си слагат високи цели и да се борят за тях, би трябвало сами да си заслужат мястото ", добави наставникът на ЦСКА.

"И Бодуров, Манолев, Барт и Каранга са водачи в отбора, само че значимото за мен е колективът ", добави Белчев запитан за това кои футболисти са водачи в отбора.

"За Стоилов няма какво да приказваме, резултатите му приказват. В ЦСКА желая първо футболистите да изпитват наслаждение и да им носи приятност, да радваме почитателите ", разяснява Белчев запитан за познанството си със Станимир Стоилов и това дали желае ЦСКА да играе верен футбол.

"Каранга прави страховит сезон, уповавам се да остане и напролет при нас, въпреки всичко управлението взема решение, Кирил Десподов е един страховит млад български футболист, само че това, че не играе на моменти е с възпитателна цел, в други моменти не заслужава да играе, няма неизменност, като създадат един-два мача се задоволяват с това, това се отнася за младите играчи. Аз съм добър мотиватор, само че и те се надъхват преди мач, имаме един добър колектив, футболистите знаят в какъв тим играят ", разяснява още Белчев.

"Треньорските смени ги вземат решение шефовете. Делио Роси няма потребност от показване, със страхотна визитка, печелил е Купата на Италия. В дербито колкото и да търсим тактическо надиграване, познаваме се, съгласно мен дребните елементи ще решат дербитата, възможни самостоятелни неточности, нека ние създадем по-малко такива, и да излезем спечелили в дербитата ", разяснява Белчев на въпрос за възможни треньорски смени след дербитата с Левски и Лудогорец.

"С господин Гриша Ганчев се работи доста добре, той желае тимът да побеждава, страховит човек, с него положителните дни предстоят за клуба и тима ", сподели наставникът на ЦСКА на въпрос по какъв начин се работи със притежателя на отбора Гриша Ганчев.

"Колкото по-рано има изясненост за вероятно присъединяване в Европа, толкоз по-добре, това лято подготовката ни беше съобразена с присъединяване в Европа, което наруши и представянето ни за първите два мача ", сподели Белчев във връзка възможното присъединяване на отбора в Европа.

"Предпочитам да пребивавам на хотел, защото в София съм самичък. Семейството ми е в Хасково, имам две дъщери, огромната работи, дребната е 12-ти клас, жена ми работи в Хасково. На комфортно място ми е хотела, по този начин е по-добре. От Хасково съм, играл съм в Хасково, Берое, Локо Гражданско отделение, Етър, Розова котловина, Арда Кърджали. Семейството ми ме поддържа. Опитвам се да ги виждам във всеки вероятен миг. Обичам да ловя риба, само че Стоилов е буен риболовец. Играя карти като занимание, във всеки един миг мислите ми са ориентирани към футбола, да подобряваме нещата ", сподели за себе си Стамен Белчев.

"В Хасково има спортно учебно заведение, когато ние бяхме възпитаници работеше ужасно, просто по този начин се е случило ", разяснява Белчев във връзка това, че от Хасково са той, Станимир Стоилов и Григор Димитров.

"Мисля си, че момчетата на Петър Хубчев ще се показват почтено, уповавам се да победят, във футбола всичко се случва, Хубчев знае по какъв начин да стимулира футболистите си ", сподели наставникът на "червените " за идната международна подготовка с Франция.

"Трябва нещата да стартират от ранна детска възраст, на доста места се усъвършенстваха бязите, само че на доста места още не са на равнище. При нас като вземем някое момче от детския футбол ние виждаме тези нездравословни привички, няма по какъв начин да бъдат изменени. Треньорите би трябвало да бъдат доста по-взискателни, с цел да може младежите да схванат, че футболът е доста съществено нещо, футболът дава доста неща ", сподели Белчев.

"Надявам се, да победим Лудогорец още в идващия мач. В провинцията се събират повече хора от околните обитаеми места, чакат си мача цяла година, за мача с Левски ще мислим, откакто мине този с Пирин. Не се окайвам от футболистите, които имам, би трябвало да взимаме футболисти, с които да надградим тима, другояче няма потребност на седят на пейката. Благодаря на почитателите за поддръжката във всеки един мач, която ни оказват, уповавам се с дейностите си на терена да ги вършим след всеки мач щастливи и занапред предстоят хубавите дни пред тима ", приключи изявлението Стамен Белчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР