Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро похвали футболистите си за

...
Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро похвали футболистите си за
Коментари Харесай

Ел Маестро: Не заслужавахме да спечелим с повече, благодаря на фантастичния ни вратар

Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро похвали футболистите си за представянето им и успеха с 1:0 над Рига в първи мач от първия прелиминарен кръг на Лига Европа, само че разгласи, че неговият отбор не е заслужавал да завоюва с по-голям резултат.

“Ако би трябвало да бъда почтен, не заслужавахме да спечелим с повече от 1:0. Благодаря за фантастичните реакции на нашия вратар. Бях малко шокиран и сюрпризиран какъв брой шумни могат да бъдат почитателите. Благодаря им! Надявам се, че и в идващите мачове ще изпълнят стадиона”, сподели Ел Маестро пред медиите.

Малко по-рано треньорът приказва и пред малкия екран, която предава мача, където съобщи:

“Като за първи мач не бяхме зле. Изглеждахме физически добре. Бяхме на същото равнище с тим по средата на сезона. Трябваше да импровизираме през днешния ден, бяхме без характерен централен нападател. Някои споделят, че 1:0 е съвършен резултат. Винаги е мъчно и комплицирано да играеш против добре защитаващ се тим. Защитавахме се добре, откакто имат здрав и мощен нападател. Преди мача щях да бъда удовлетворен на победа с 1:0.

Щеше да стане доста комплицирано, в случай че бяхме пуснали гол. Ако смятате, че техните положения бяха стопроцентови благоприятни условия, значи приказваме по друг метод за футбола. Защитавахме се добре. През първото полувреме трябваше да направляваме корнерите, статичните положения… Свършихме добра работа.

Никога няма да подлагам на критика при победа. Няма да рева, когато изгубя. За мен футболът не е да победиш с 5:0, а да победиш пет пъти с 1:0.

Надявам се на реванша Рига да работи по-офанзивно, само че познавайки техния треньор ще работят по същия метод - ще държат нулевото тъждество и ще гледат да се възползват от дребното си благоприятни условия. Ако вкараме гол, всичко ще е завършено”, обясни Ел Маестро. Снимки: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР