Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро похвали футболистите си за

Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро похвали футболистите си за ...

Ел Маестро: Не заслужавахме да спечелим с повече, благодаря на фантастичния ни вратар.

Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро похвали футболистите си за представянето им и победата с 1:0 над Рига в първи мач от първия предварителен кръг на Лига Европа, но обяви, че неговият тим не е заслужавал да спечели с по-голям резултат.

“Ако трябва да бъда честен, не заслужавахме да спечелим с повече от 1:0. Благодаря за фантастичните реакции на нашия вратар. Бях малко шокиран и изненадан колко шумни могат да бъдат феновете. Благодаря им! Надявам се, че и в следващите мачове ще напълнят стадиона”, каза Ел Маестро пред медиите.

Малко по-рано треньорът говори и пред телевизията, която предава мача, където заяви:

“Като за първи мач не бяхме зле. Изглеждахме физически добре. Бяхме на същото ниво с отбор по средата на сезона. Трябваше да импровизираме днес, бяхме без типичен централен нападател. Някои казват, че 1:0 е перфектен резултат. Винаги е трудно и сложно да играеш срещу добре защитаващ се отбор. Защитавахме се добре, след като имат здрав и мощен нападател. Преди мача щях да бъда доволен на победа с 1:0.

Щеше да стане много сложно, ако бяхме пуснали гол. Ако смятате, че техните положения бяха стопроцентови възможности, значи говорим по различен начин за футбола. Защитавахме се добре. През първото полувреме трябваше да контролираме корнерите, статичните положения… Свършихме добра работа.

Никога няма да критикувам при победа. Няма да плача, когато загубя. За мен футболът не е да победиш с 5:0, а да победиш пет пъти с 1:0.

Надявам се на реванша Рига да действа по-офанзивно, но познавайки техния треньор ще действат по същия начин - ще държат нулевото равенство и ще гледат да се възползват от малкото си възможности. Ако вкараме гол, всичко ще е завършено”, разясни Ел Маестро. Снимки: Булфото

Източник: sportal.bg