Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев се завърна в родния футбол

...
Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев се завърна в родния футбол
Коментари Харесай

Любо Пенев повтаря едни и същи грешки

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев се завърна в родния футбол с гръм и тропот. За негово огромно страдание, не поради постигнатите резултати на терена, ами поради характерните си изявления преди и след мач. Ел Голеадор, който е един от най-успешните ни играчи в историята, имаше уважението на цялата футболна общност до уволнението му от националния тим на Българя през 2014 година. След това нещата обаче последователно се трансформираха, а главната виновност е в някогашния №9 на ЦСКА, Валенсия и Атлетико Мадрид.

Футболист №1 на България за 1988 година се скара с съвсем всички водещи фигури в родния футбол, като за всяко нещо различен му е отговорен. Със сигурност в думите му има и истина и реферът ощети отбора му, който игра доста едва, на " Тича ". Треньорът обаче загуби тежест, поради държанието и отношението си през последните години. Освен това съдиите са помагали най-вече през този сезон на трите клуба в челото - " сини ", " червени " и " зелени ", като единствено няколко дни по-късно Ботев (Враца) бяха ощетени в Борисовата градина при резултат 0:0. Самият факт, че най-хубавият му другар измежду родните футболисти Христо Стоичков не желае да приказва с него, откакто бил предаден от Пенев за 50-годишния си празник, което се трансформира в събитието на годината в България през 2016 година, приказва красноречиво. Кавалерът на " Златната топка " даже с огромна болежка в сърцето разказва случилото се в своята автобиография.

Пенев е любим на Червена България и с съображение за това, което е постигнал на терена. 52-годишният експерт обаче би трябвало да знае, че монетата има две страни. Той би трябвало да реши дали желае да бъде треньор или президент на БФС, защото няколко пъти го загатна след завръщането си на " Българска войска ". Не би трябвало да не помни, че единствено преди 12 месеца бе разрушен от Борислав Михайлов в борба за президентския пост в централата с 463 на 36 гласа. Също по този начин, че притежателят на ЦСКА-София Гриша Ганчев го накара да се откаже от мечтана преди време за него работа в обичаната му Валенсия, с цел да се кандидатира, а по-късно нито един път не излезе обществено да го поддържа. Как някогашният му съотборник в националния тим Николай Илиев излезе да разгласи, че Левски ще бъде първият отбор, който ги поддържа на Конгреса, а 24 часа по-късно " сините " издигнаха формалната кандидатура на Боби Михайлов, подигравайки се един тип на колегата му.

Дали в този момент не беше викнат на пожар, с цел да се опита да спре напрежението на " Армията "? Където трета поредна година тимът не съумява да смъкна от трона хегемона Лудогорец, все пак, че от два сезона формата и положението на първенците сензитивно върви надолу във всяка една сфера. Защото почитателите недоволстват, а продажбата на най-хубавите футболисти през последните два сезона - Фернандо Каранга и Кирил Десподов, на които не им бе открит първокласен заместител, показва че клубът към този момент може би няма за фикс концепция да е първенец.

Да не приказваме, че заплатата на Любо Пенев оповестена от ЦСКА-София пред БФС е единствено 2000 лв., което по документи го прави най-ниско платения треньор в родния хайлайф. Заради нападките си към БФС той беше санкциониран с 9000 лв., което е заплатата му за четири месеца и половина. Това обаче не би трябвало да заблуждава, защото на месец в действителност взима 10 пъти повече от оповестената публично сума, настояват осведомени до " алените ". Ако е по този начин, повода да бъде оповестена тази сума за футболната общност е една, с цел да може единствено тя да влиза в банките, които са запорирали всичките му сметки от 10 години. (б.а.една от повода клубовете да не го взимаха насериозно преди година, защото няма по какъв начин да убеди, че е независим) Практика, която Пенев има съвсем от старта на треньорската си кариера. Така беше и в БФС, където някогашните му другари Боби Михайлов и Йордан Лечков накараха целия Изпълком да гласоподава за това решение, с цел да може Пенев да получава обикновено заплащане на сметка в чужбина. Пенев обаче по-късно се обърна против всички, които му бяха подали ръка в сложен миг и не помни. Той даже потегли да съди БФС за по-голяма наказателна клауза след уволнението му, само че загуби, като в този момент има да заплаща от месеци 12 000 лв. на централата.

С тази тактичност, която е подхванал всички други да са отговорни, няма да стигне надалеч и няма да надгради на " Армията ". Историята демонстрира, че отпред на националния тим на България и в предизборната му акция, този метод не му оказа помощ, ами в противен случай, докара му извънредно незадоволителни резултати.

Именно от надграждане обаче има потребност Гриша Ганчев, който през последните години не съумява да победи в Първа лига, макар че бяха хвърлени доста милиони. Босът на " алените " знае, че би трябвало да бъде построен отбор, който да влезе в групите на Лига Европа, с цел да генерира големи доходи и да възвърне ентусязма и цялостните трибуни. Чак по-късно тимът да има жанр и самочувствие, с цел да полети самоуверено към първото място в България. Защото сега казусът е, че даже доста слабата форма на Лудогорец и разликата от единствено пет точки не дава убеденост на обичащите ЦСКА-София, че могат да вземат златните медали, гледайки играта на своите любимци.
Първа лига 23 кръг, неделя 24 февруари  Левски 13:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР