Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев обяви причините за днешното поражение

...
Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев обяви причините за днешното поражение
Коментари Харесай

Любо Пенев изтъкна причините за поражението

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев разгласи аргументите за днешното проваляне с 0:2 при гостуването на Ботев (Пловдив) в мач от 31-ия кръг на Първа лига и по този начин не съумя да редуцира разликата от пет точки до водача Лудогорец.

Според експерта неговите футболисти не могат да вкарват голове и това го отдава и на липса на качества.

“Ботев беше по-търпелив. Искаше да одобри играта в собстевната си половина, ние не можахме да вкараме гол, оголихме се откъм гърба. За да победиш, би трябвало да шутираш и да вкараш голове. Най-вероятно ни липсват качества. Ако желаеме да сме първи, първенци, да печелим титли, това е доста значимо. Трябва да имаме цел и тя е да вкарваме голове”, сподели Пенев.

“За мен е доста ясно. Когато искаш да победиш, би трябвало да вкараш голове. За да вкараш, би трябвало да има удари. Семпло и ясно. Контролирахме играта до първия гол, само че футбол не се играе без да искаш да вкараш голове. Другият тим като има опция, шутира и вкарва голове. Това е обстановката.

Първите три тима изгубиха. Разликата се резервира. Става по-сложно. Не се отхвърляме, само че методът по който опитваме, няма да стане. Нямаме дълга аварийна пейка, опитваме да вършим ротации.

До първия гол стояхме добре. Единственото, което ни липсваше, е да вкараме гол.

Явно е проблем, че не вкарваме, тъй като не се вижда единствено в един мач, а в много срещи. Ще създадем всичко допустимо да се поправяме - работа, тренировки, характерни извършения.

Ние устояваме. Просто ни липсва голът. Играем нападателен футбол, желаеме да направляваме мача, само че не вкарваме. Това е”, обясни Любо Пенев. Първа лига 5 кръг, понеделник 29 април  Ботев (Пловдив) 2:0краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР