Наставникът на Септември (София) Николай Митов доста изненадващо за родния

...
Наставникът на Септември (София) Николай Митов доста изненадващо за родния
Коментари Харесай

Ники Митов твърдо зад Делио Роси

Наставникът на Септември (София) Николай Митов много изненадващо за родния футбол поддържа своя сътрудник Делио Роси, откакто Левски започва година със срамна загуба с 0:3 от първенеца на Малта Хибърниънс. Както е известно, треньорът на новаците в Първа лига водеше " сините " до август предходната година, когато беше сменен точно от италианския експерт.
" Искам да поздравя Делио Роси, че пусна в игра един от най-талантливите юноши в школата Томислав Папазов, а също по този начин играе и Ивайло Найденов. Това е пътят. Подкрепям го изцяло с това, което сподели, че контролите в подготовката не са значими. Тук в България постоянно вкарваме напрежение от резултатите в тези мачове, а не би трябвало да бъде по този начин. Не съм гледал мача и не желая да разясня друго за " сините ". Пожелавам им да завоюват Купата през този сезон, защото почитателите заслужават трофей ", разяснява Митов пред Sportal.bg .

" Много съм удовлетворен, че към този момент имаме по-сериозна конкуренция в отбора. Работим по проект, като занапред ни следва и лагер в Турция, където ще почистваме и усъвършенстваме играта ни. Всички работят добре, като съм оптимист за пролетния дял от шампионата. Вярвам, че Септември ще бъде много по-добър тим от този, който бяхме през есента ", показа той.

Септември е на десето място с актив от 23 точки, а преди идването на Митов имаше три точки в първите шест кръга.

През паузата Митов прекара две седмици в Италия, където мина стаж при треньорът на Болоня Роберто Донадони. Интересното е, че легендата на Милан смени Роси на поста, а последният смени Митов на скамейката на Левски през предходната година.

" Много съм удовлетворен от това, което видях в Италия. Научих много неща. Много прелестно съм впечатлен, че хората се държаха извънредно общително и бяха разполагаем за всевъзможни въпроси. Мога да кажа, че българските треньори сме много подценявани като цяло. Надявам се това нещо да се промени доста скоро ", добави Митов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР