Наставникът на Септември София Мариян Христов сподели, че на този

...
Наставникът на Септември София Мариян Христов сподели, че на този
Коментари Харесай

Христов: На този етап не съм мислил за бараж с тим от Втора лига

Наставникът на Септември София Мариян Христов показа, че на този стадий не си е и помислял за възможен бараж с отбор от Втора лига.

Столичани завоюваха с 1:0 първия мач от финала за 11-о място против Дунав, а на 22 май следва реваншът. Победителят ще си подсигурява елитния статут и през новата акция, а изгубилият ще се бори за него против третия от втория ешелон.

„ Беше значимо за двата отбора да вземaт преднина. Ние през днешния ден победихме. Добър тим е Дунав, сполучливо се противопоставяше против нас, както и ние против тях. Накрая ги излъгахме и равният нямаше да е неправдив. Какво да ги надхитрим? Ние просто вкарахме едно ситуациите ни, те не съумяха. Победихме доста съм благополучен, най-много поради момчетата. Те упражняват и чакат цяла година за този положителен резултат. Какво да кажа. Това е футболът постоянно има някой от губещата страна “, стартира Христов пред DIEMA SPORT.

„ Нашата тактичност постоянно е да се опитаме с оглед нашите благоприятни условия, да седим по-напред, да играем комбинативен футбол. Невинаги се получава. Съпeрниците се противпоставят, не сме някаква суперкласа. Опитваме се да играем футбол, какъв брой успяване хората ще кажат. Мисля, че в значително случаи ни се получават нещата “.

„ И двата тима се раздават. И двата отбора желаят да играят и напред, и в отбрана. Всички си извършват добре отговорностите. Отиват напред, връщат се, по тази причина има компликации по-късно като владеят топката, да създадат, в случай че не могат бърза контра, след това съвсем постоянно и двата тима са след центъра. Естествено, че когато са два мача, всеки избира да има късмет в реванша “.

„ Стъпката е същата като преди мача. Имаме още един мач. Дунав е много добър тим, ще пристигна, ще се хвърли и ще желае да победи. Тоя мач го забравяме. Все едно остава един мач “.

„ Не ни върнаха топката, това предизвика разправията. Всеки желае да побеждава, само че е нужно да има феърплей. Нашият футболист му се схвана кракът, вратарят ни изкара топката. Треньорът бе споделил на техния състезател да я върне, само че очевидно липса на връзка. Този състезател не е българоговорящ Предполагам това е казусът и се надявам това да е, Иначе някак си не стават нещата “.

„ Ние бяхме в много добра форма, излязохме без загуба. Всеки мач играхме по-добре и по-добре. Играчите се усещаха добре в този цикъл на игра, бяха добре готови, малко ни разстрои това, само че при приключен факт не можем да кажем добре ли е, или не. Ако бяхме изгубили, щяхме да кажем, че е неприятно, в този момент като спечелихме е за положително. Така че… Те са футболисти, когато упражняват пълноценно и умишлено няма проблем от паузата “.

„ Ние не сме тим, който може да се брани. Имаме играчи, можещи да играят футбол. Както всеки мач, ще търсим победа. Ако имаме съперник, който да ни натисне, ще се браним, само че не желаеме да се браним, желаеме да играем футбол “.

„ Ние сме колектив, всички би трябвало да желаят да играят добре и да оказват помощ. Който блесне, хората го правят оценка “.

На запитване за опцията Септември да играе бараж за оцеляване против третия във Втора лига, експертът изясни:

„ Гледали сме Втора лига. Те имат цел да влязат в А група ние желаеме да се спасим. Въобще не си го помислям на този стадий. Ако се наложи, ще мислим “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР