Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари за пореден път коментира

...
Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари за пореден път коментира
Коментари Харесай

Солари: Искаме ВАР да се прилага, и то добре

Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари за следващ път разяснява използването на ВАР в Ла Лига, откакто на конференцията си преди утрешния дуел на отбора против Жирона от Купата на Краля той беше запитан да изрази мнението си за признаването на гола на Луис Суарес от Барселона против Леганес (3:1).

“Повтарям това, което споделих във връзка с ВАР. Това е система, която целият футбол одобри с неспокойствие и в този момент малко ни обърква. Всички желаеме да се ползва, и то да се ползва добре. Колкото по-малко приказваме за съдиите и ВАР, толкоз по-добре. Това би означавало, че са се справили добре. Повтарям: това, което ни обърква, е дискретността на използването й. Това е първата й година, всички чакаме да се усъвършенства и да стане по-ясна. Всички, експерти и почитатели. Навсякъде има публичен спор за това. Всички желаеме да е по-ясна и да я разбираме. Нищо повече. Всички приехме ВАР с неспокойствие и в този момент има комплициране. Нека да се осъвършенства и усъвършенства.
Solari sobre el VAR: " Hay que mejorarlo, parece que ahora hay un poco de confusión " pic.twitter.com/WIUMT4wVlr
— MARCA (@marca) January 23, 2019 Защо не играе Марсело? Любовта му към клуба, отдадеността му на тренировките и държанието му не се подлагат под подозрение. Трябва да предпочитам състава, това е сложна част от моята работа. За всеки мач би трябвало да предпочитам най-подходящия. Има играчи, които се върнаха към тренировките. Марко Асенсио е доста покрай това да се завърне, както и Гарет Бейл, а по-късно и Кейлор Навас. Всички са доста значими. Доволни сме от това. Мариано се усъвършенства. И той е покрай възобновяване. Надявам се да не подценим Купата на Краля. Виждам, че отборът е стимулиран и окуражен във всички надпревари. Не виждам разлика с Ла Лига. А в Шампионската лига, когато зазвучи химнът, всички тук се вдъхновяват”, съобщи Солари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР