Анчелоти: Вероятно ще се оттегля след Реал Мадрид

...
Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри, че вероятно“ ще
Коментари Харесай

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри, че „вероятно“ ще прекрати треньорската си кариера, когато напусне испанския шампион, но е готов да остане на „Сантяго Бернабеу“ още няколко години.
Карло Анчелоти (ц).
62-годишният италиански специалист стана в събота първият треньор в историята, който е шампион в петте топ първенства на Европа този сезон с Реал, който се изправя и срещу Манчестър Сити в полуфинален мач-реванш от турнира Шампионска лига в сряда вечер. „След Реал, да, вероятно ще спра. Но ако Реал ме задържи тук десет години, ще бъда треньор тук десет години“, каза той за Prime Video в интервю, което беше частично излъчено днес.

Италианецът има договор с Кралския клуб до 2024 година, след като се завърна за втори престой начело миналата година от Евертън. Анчелоти сподели, че иска да прекарва повече време със семейството си и да пътува, но не отхвърли възможността да води национален отбор на Световното първенство в САЩ, Мексико и Канада през 2026. „Искам да прекарвам време с внуците ми, да отида на почивка с жена ми. Има толкова много неща, които съм пренебрегвал и бих искал да правя…Да, може да има национален отбор, но това е незряло в момента“, добави още наставникът на „белия балет“.

Анчелоти бе помощник треньор на Италия по време на похода им до финала на Мондиала през 1994 в САЩ, където отборът отстъпи на Бразилия след изпълнение на дузпи. Той се бори за четвърти триумф в Шампионска лига тази кампания след двата си успеха с Милан през 2003 и 2007 и купата по време на първия престой в Реал през 2014. „Белите“ ще се опитат да заличат дефицит от 3:4 срещу Манчестър Сити, като залогът е място на финала с един измежду Ливърпул и Виляреал. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР