Наставникът на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютъл напуска клуба по взаимно

...
Наставникът на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютъл напуска клуба по взаимно
Коментари Харесай

РБ Лайпциг се раздели с треньора си

Наставникът на Република България Лайпциг Ралф Хазенхютъл напуща клуба по взаимно единодушие, оповестиха от немския отбор. Преди няколко дни шефът на Лайпциг увери, че Хазенхютъл ще продължи да води тима, само че през днешния ден 50-годишният експерт разкри, че не е останал удовлетворен от това, че не е получил предложение за удължение на контракта и гаранции за бъдещата тактика на клуба.

"Клубът има цялостното право да не желае да удължава договора ми, само че и за двете страни не е желателно да се влиза в последната година на контракта без явен дълготраен проект ", разяснява Хазенхютъл, който бе привързан с Лайпциг до края на идващия сезон.

Ръководството се надяваше наставникът да остане и през идващия сезон, само че експертът е изискал да разтрогне контракта си, който е до лятото на 2019 година.

"Искаше ми се Хазенхютъл да остане треньор на Република България Лайпциг и през идващия сезон. Желая му от сърце всичко най-хубаво в професионален и персонален проект ", съобщи Рангник.

Австриецът пое отбора при започване на предишния сезон и в дебютния сезон на клуба в Бундеслигата стигна до второто място в крайното класиране.

През този сезон Лайпциг не съумя да повтори мощното си показване и приключи на шеста позиция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР