Наставникът на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютъл напуска клуба по взаимно

Наставникът на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютъл напуска клуба по взаимно ...

РБ Лайпциг се раздели с треньора си.


Наставникът на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютъл напуска клуба по взаимно съгласие, съобщиха от немския тим. Преди няколко дни директорът на Лайпциг увери, че Хазенхютъл ще продължи да води отбора, но днес 50-годишният специалист разкри, че не е останал доволен от това, че не е получил предложение за удължаване на договора и гаранции за бъдещата стратегия на клуба.

"Клубът има пълното право да не иска да удължава контракта ми, но и за двете страни не е желателно да се влиза в последната година на договора без ясен дългосрочен план", коментира Хазенхютъл, който бе обвързан с Лайпциг до края на следващия сезон.

Ръководството се надяваше наставникът да остане и през следващия сезон, но специалистът е поискал да разтрогне договора си, който е до лятото на 2019 година. 

"Искаше ми се Хазенхютъл да остане треньор на РБ Лайпциг и през следващия сезон. Желая му от сърце всичко най-хубаво в професионален и личен план", заяви Рангник.

Австриецът пое тима в началото на миналия сезон и в дебютния сезон на клуба в Бундеслигата стигна до второто място в крайното класиране.

През този сезон Лайпциг не успя да повтори силното си представяне и завърши на шеста позиция.

Източник: gong.bg