Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино заяви, че не

...
Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино заяви, че не
Коментари Харесай

Треньорът на ПСЖ: Не очаквам да вкарваме по 5-10 гола на мач

Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино съобщи, че не би трябвало да се чака от тима да бележи доста голове във всеки мач. Попитан дали упованията отборът да бележи по 5-10 гола на мач са проблем за него, треньорът отговори: “Ако ме попитате дали имам подобен проблем, когато бях в Еспаньол или Саутхамптън, хората щяха да се смеят. За нас най-важното е да изградим тим. Това ще бъде огромното предизвикателство - всички да работим в една посока дружно, да работим с една философия и хрумвания.”

“Да вкарваме по 5-10 гола не е елементарно, тъй като противниците ни също имат качества. Разбира се, удовлетворен съм от състава, имаме невероятни гении. Сега напъните ни са ориентирани в построяването на нещо особено. Имаме всичко належащо, с цел да изградим нещо особено. Отговорността е на всички - играчи, треньори, клуба”, добави Почетино.
Наставникът не даде отговор дали Лионел Меси ще бъде в групата за утрешния дуел на ПСЖ против Брест. Същото важи и за другите, присъединили се по-късно към подготовката - Неймар, Донарума, Верати, Маркиньос, за които към момента не е ясно дали ще са на линия за мача в петък.

Бившият управител на Тотнъм не счита, че ще има проблем бързо да бъде построен тим, макар идването на доста нови играчи: “Не е мъчно, когато имаш времето, което ние имаме, и имаш някои от най-хубавите играчи в света. Футболът е повсеместен език и свързването на тези гении е доста бързо. Когато става дума за такива гении, е по-лесно. На тренировките се получава чудесно. Сега би трябвало да го пренесем на терена, защото ни чака голямо предизвикателство.”

За следващ път Почетино бе запитан за бъдещето на Килиан Мбапе и дали не желае по-бързо да пристигна краят на август, с цел да престанат спекулациите. “Килиан е доста стимулиран и работи крепко. Той е наш състезател и аз желая да разгадавам на него този сезон. Аз се любувам на този интервал, тъй като би трябвало да имаш възприятие за комизъм. Нямам проблеми, това е част от футбола. Много неща се приказват - някои се истина, множеството не са. Най-важното е, че Мбапе е спокоен и знае какво прави, знае какво желае. Той има контракт за още една година. Дори да не подпише нов, той е състезател на ПСЖ. Ние сме удовлетворени от него. От това, което знам, той е удовлетворен от нас”, бе отговорът на експертът.

Почетино не отхвърли опцията в ПСЖ да дойдат още нови играчи преди затварянето на трансферния пазар: “Във футбола в никакъв случай не знаеш какво ще се случи. Може да се случат избрани обстановки и те да бъдат непредвидени. Знам, че ще има доста клюки до затварянето на трансферния пазар. Клуб като ПСЖ постоянно е отворен за усъвършенствания.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР