Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино подчерта важността на

...
Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино подчерта важността на
Коментари Харесай

Почетино: За нас мачът започва от 0:0, трябва да сме фокусирани

Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино акцентира значимостта на това неговият тим да бъде изцяло фокусиран в утрешния реванш против Барселона от 1/8-финалите на Шампионската лига. Френският отличник има преднина от 4:1 след гостуването си в първата среща, само че треньорът е наясно, че следва сложен дуел за отбора.

“Трябва да сме изцяло фокусирани върху мача, както беше в първия. Трябва да нападаме и да спечелим дуела. Точно за това си мислим и се приготвяме да го създадем. Знаем, че Барселона са огромен тим и че би трябвало да подходим към среща от ШЛ по подобаващия метод. В този шампионат постоянно имаш съперници от топ равнище. Най-важното е това, което ще създадем. Трябва да се представим добре. Разбира се, че следим нашите противници и знаем, че Барса разполагат с доста добър отбор. Напоследък са солидни, само че ние сме съсредоточени върху нас самите и върху подготовката ни.

Както споделих, значимото е да подходим към мача по верния метод. Това важи и за двата тима. Трябва да сме фокусирани в продължение на 90 минути. Искаме да се класираме напред и знаем, че ще се надигнем против някои огромни играчи. Трябва да уважаваш своите съперници. Наясно сме, че дуелът ще бъде сложен и ще би трябвало да се представим добре, с цел да продължим напред. Има 90 минути, които да изиграем, и е належащо да бъдем непрекъснати. Най-важното е да бъдем фокусирани, да се представим добре и да имаме верния метод към мача. За нас той стартира от 0:0 и би трябвало да победим, с цел да се класираме напред. Това е най-хубавият нрав, който можем да имаме.

Дойдох тук преди два месеца и групово взехме решение да се фокусираме дружно преди даден мач. Точно от това се нуждае тимът сега. Това не ознчава, че ще го вършим всякога. Най-важното в този момент е да сме деликатни към потребностите на отбора. Решихме, че довечера тимът би трябвало да бъде дружно, с цел да има допустимо най-хубавите условия. В други случаи методът може би ще е друг. Взимаме решенията според от това кое е най-добре за целия отбор.

Отсъствието на Неймар? Тук не става въпрос за решение. Просто неговото физическо положение не му разрешава да е задоволително конкурентоспособен за този мач. Той постави големи старания, с цел да е разполагаем за този дуел, както и за всички останали. Целият личен състав свърши чудесна работа. Той в действителност искаше да успее за тази среща, само че най-вече желае да играе за ПСЖ във всеки шампионат. Моментът е сложен, само че му остават единствено няколко дни, с цел да се върне и да е във форма. Алесандро Флоренци ще бъде в състава, само че ще изберем титулярите на следващия ден. Има възможност да стартира мача. Той тренира добре, тъй че ще видим”, разяснява Почетино на своята конференция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР