Наставникът на Ница Патрик Виера коментира ситуацията от снощния мач

...
Наставникът на Ница Патрик Виера коментира ситуацията от снощния мач
Коментари Харесай

Патрик Виера за хомофобските скандирания: Реферът беше прав да спре мача

Наставникът на Ница Патрик Виера разяснява обстановката от снощния мач против Марсилия, когато срещата бе прекратена поради хомофобски викания от почитателите. При резултат 0:0 съдията на дуела – Клемен Тюрпен прекрати мача и прибра футболистите в съблекалните. Впоследствие срещата бе възобновена след 10-минутна пауза.

Арбитрите във Франция са инструктирани да стопират дуелите, в случай че от трибуните се чуват хомофобски песни.

„ Реферът бе прав да спре мача. Това са неприемливи неща. Съобщението беше ясно и съдията нямаше избор. Можеше да ни даде малко повече време, с цел да опитаме да отидем при почитателите и да ги помолим да спрат, само че той изясни обстановката и я разбирам доста добре. Надявам се, че това няма да се случи повече в Ница или където и да е “, разяснява старши-треньорът на домакините Патрик Виера.

По-рано този месец, на 16 август различен мач, само че от Лига 2 сред Нанси и Льо Ман също бе пресечен за няколко минути, заради същата причина.

Миналата неделя арбитърът на Монако – Ним заплаши, че ще приключи срещата, поради държанието на гостуващата агитка, която наскърбяваше уредниците на шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР