Наставникът на националния отбор Красимир Балъков сподели впечатленията си от

...
Наставникът на националния отбор Красимир Балъков сподели впечатленията си от
Коментари Харесай

Балъков: Грешките са на база манталитет, не съм доволен от смените

Наставникът на националния тим Красимир Балъков показа усещанията си от загубата ни от Ирландия.

„ Жалко. 80 минути всичко беше наред. Трябва да кажа, че видях огромна разлика, изключително след първото полувреме, сред нас и ирландците. И това бяха промените. Отново българският нрав изигра голяма роля. Когато сменяш футболисти, ги сменяш, с цел да вдигнеш равнището и силата на тима, а при нас не се получи, за жалост. В последните 10 минути още веднъж направихме такива неточности, които мисля, че са въз основата на манталитета ни.

„ Разочароваха ме промените. Това са футболисти, които играеха в Англия. Не влязоха, както би трябвало. Изобщо не съм мислил, че това може да се случи. Те би трябвало да си поемат рецензията от мен и да поправят тези неща, тъй като това е логика на психиката и подготовка – професионализъм. Преди да влезе един човек, би трябвало да е подготвен на 100 %. Нещата се случват в тънкостите”, съобщи наставникът.

„ 80 минути играхме умерено, проведено, имахме шансове, стигнахме до гол. Все нещо не ни стига, ще проучваме мача, ще си приказваме с футболистите е и за другите квалификации би трябвало да поправяме нещата.”

„ Просто на всички футболисти, които влязоха, им трябваше малко време, с цел да влязат в час, а ирландците влизат и незабавно се вижда експанзия и динамичност. Това би трябвало да го поправяме незабавно.”

„ Трябва да съм почтен. Не съм удовлетворен от влизането на Ивелин Попов. И освен от него – от всички. Не съм удовлетворен, тъй като когато някой влезе, би трябвало да влезе и да помогне на тима. Той е пресен, би трябвало да бъде по-агресивен, с повече сила, това не се получи при тях. Но това са мои разбори, които ще ги разясняваме и ще търсим смяна в тази тенденция. Това може би се дължи на българския нрав.”

„ Въпросът е, че би трябвало самостоятелните неточности да се понижат, с цел да пристигна самочувствието на футболистите. Те усещат, че играят добре, само че след такива резултати е обикновено да нямат самочувствие”, съобщи Балъков.

„ Когато се вършат генерални промени и се желае нещо по-различно, се позволяват неточности. Първите мачове, които изиграхме, с Чехия и Косово, тимът бе с доста по-малко сила, най-после на шампионата, в една доста тежка обстановка. Беше ми ясно, че няма да е елементарно. Играем със мощни противници, Ирландия изобщо не е лек противник. Въпреки това, ние контролирахме нещата на терена 80 минути.”

„ Аз мога да приказвам с управленията, само че не знам какъв резултат ще има. Това са връзки в клуба, там нямам никаква интервенция. Ще съм доста удовлетворен, в случай че няма сходни случаи, с цел да мога да употребявам повече готови футболисти.”

„ Честитя на Ивелин Попов за гола и за това, че изравни върха ми, само че би трябвало да бъде още по-голям експерт и той го знае”, приключи треньорът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР