Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира добрата форма на отбора

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира добрата форма на отбора
Коментари Харесай

Пиоли: Трябва да се възползваме максимално от този момент на увереност

Наставникът на Милан Стефано Пиоли разяснява положителната форма на тима след подновяването на сезона, както и идното дерби с Наполи.

“Подобрението в резултатите ни в последно време се дължи на по-добрите ни решения при завършването на офанзивите ни и последната топка, само че постоянно сме създавали положения. Няма смисъл да поглеждаме обратно към това, какво е можело да бъде, ние просто не бяхме задоволително непрекъснати. Отнема време да изградиш нещо значимо в даден тим, без значение дали е техническо, тактическо или във връзка с характера. Трябва да приключим сезона добре, към момента има доста точки за печелене.

Наполи са страховит тим с превъзходен треньор, който завоюва Купата на Италия единствено преди няколко седмици. Трябва да се представим мощно, като разполагаме с нужното, с цел да го сторим. Важното е да осъществяваме нашия капацитет, да се възползваме оптимално от този миг на убеденост и да дадем най-хубавото от себе си.
Трудно е да съпоставяме този Милан с миналогодишния, защото тогава Дженаро Гатузо стартира сезона с тима. Той кара тимовете си да играят добре и им дава подобаващия нрав. Все още сме седми в класирането, а това не е, където желаеме да бъдем, и по тази причина ще се опитаме да го променим. Рафаел Леао без подозрение разполага с присъщ гений, само че той би трябвало да се обработва и развива. Много съм удовлетворен от това, което прави, защото дава значим принос на отбора. Продължавам да настоявам, че не е значимо какъв брой минути играеш, а качеството на това, което правиш през това време. Ако продължава по този начин, скоро Леао ще получи своя късмет да бъде титуляр.
Pioli speaks ahead of #NapoliMilan..

'Leao will bring many satisfactions'
Rumours over future
Comparisons with Gattuso's Milan

Full transcript https://t.co/AqSoj6uDmB #SempreMilan
— SempreMilan (@SempreMilanCom) July 11, 2020 Ралф Рангник? Не знам дали клубът към този момент е направил своя избор, само че това не ме касае. Единствено ме интересува да накарам играчите да се показват добре. Щастливи сме да работим добре, а по-късно, който би трябвало да вземе решение, ще го направи. Ние сме експерти и претърпяваме работата си със пристрастеност. Всеки от нас има самостоятелни упоритости, които можем да реализираме само в случай че работим като отбор”, съобщи Пиоли на конференцията си преди мача с Наполи. Серия А 32 кръг, неделя 12 юли  Наполи 22:45предстои  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР