Наставникът на Милан Дженаро Гатузо още чувства огромно разочарование след

...
Наставникът на Милан Дженаро Гатузо още чувства огромно разочарование след
Коментари Харесай

Гатузо: Загубата в Атина е белег за Милан

Наставникът на Милан Дженаро Гатузо още усеща голямо отчаяние след загубата от Олимпиакос и отпадането на отбора от групите на Лига Европа. Рино дефинира загубата като “белег за Милан” и съобщи, че е подготвен да се “хвърли в огъня за своите футболисти”. Утре “росонерите” ще търсят наложителен триумф против Болоня на Филипо Индзаги, който пък рискува да бъде уволнен при нова загуба.

“Подарихме мача на Олимпиакос. Проспахме някои моменти и не би трябвало да упрекваме съдията. Трябва да поемем нашата отговорност. Демонстрирахме, че неналичието на експанзия е огромен проблем. Хубав сигнал е, когато видиш футболистите си да плачат в съблекалнята. Това ме нарани и знам, че не бъркам, когато споделям, че това е един тим с високи полезности. Моите футболисти заслужават почитание. Чета вести, че някои футболисти ще изоставен, само че няма нищо правилно. Трябва да израстваме още. Това важи както за футболистите, по този начин и за мен”, стартира Гатузо.

“Нормално е от време на време да имаш подозрения в работата си. Аз нося най-голяма отговорност. Прави сте, когато поставяте под подозрение работата ми, само че ви апелирам да оставите футболистите на мира. Готов съм да се хвърля в огъня за тях. Знаем доста добре, че се изложихме съществено. Този, който краде, може да се срами. Ние работим и не би трябвало да се срамим от нищо. Мачът в Атина е белег за Милан. Игуаин е доста отчаян. Сега е моментът да покаже своето водачество. За мен не е значимо дали вкарва голове, а да подтиква съотборниците си. Той би трябвало да даде нещо в повече”, добави Рино.

“Когато не постигаш резултати, рискуваш да се прибереш у дома. Не мога да не помни нашите положителни моменти с Филипо Индзаги. Между нас има другарство и почитание. Никога не съм разговарял с Ибрахимович. Знаех, че има опция да се завърне, само че беше дребна. Не се усещам разочарован”, приключи наставникът. Серия А 16 кръг, вторник 18 декември  Болоня 21:30предстои  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР