Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори с радост след

...
Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори с радост след
Коментари Харесай

Гуардиола: Решението на Артета си е лично

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола приказва с наслада след успеха с 3:0 над Арсенал. Пеп призна за бъдещето на Микел Артета, като подчертава, че Сити желае да го задържи в състава си като част от щаба му. Испанецът сподели за своя съотечественик, че е значим за клуба, само че решението дали да напусне е персонално негово.

„ И на двата гола на Кевин се любувах. Фодън се показа добре, знаем го и постоянно се показва на равнище. Той получава опит във значими мачове и му е първи мач, когато започва от първата минута като посетител. Смятам, че се оправя добре. Понякога се получават доста добре нещата. Наистина можем да играем и на контраофанзива, само че концепцията ни е да пресираме високо, да печелим топката бързо. Може би имаше обстановки, в които прекалявахме с пасовете”, разяснява Пеп.

„ Не, не бях отчаян, само че имаше моменти, в които не използвахме пространствата през втората част, само че когато Марез влезе в игра заиграхме по-добре. И предходния сезон, въпреки и по-малко пъти загубихме, само че реагирахме добре. Понякога сме играли по-добре от през днешния ден, само че не сме взимали мачовете. Длъжни сме да реагираме. Микел Артета е доста значим за нас, а бъдещето му е тук. Няколко пъти отговарях на този въпрос, а моето мнение и на клуба е, че Микел е значим. Каквото стане, ще стане. Искаме го при насс. Ние говорихме с него, само че това е напълно персонално решение. Ако има предпочитание, ще приказваме, само че не желая да го слагам в некомфортно положение”, подчертава Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР