Наставникът на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, сподели очакванията си от

...
Наставникът на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, сподели очакванията си от
Коментари Харесай

Дамбраускас: Ние сме български отбор, но аз не смятам, че играем български футбол

Наставникът на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, показа упованията си от идния основен мач с Малмьо за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е през днешния ден от 22:00 на стадион „ Еледа “ в Малмьо, като билетите за дуела (около 7000) бяха разпродадени.

" Очакваме тактическа борба. Отборите стават все по-умни, тъй че на това равнище тактиката е толкоз значима, че може да е решаваща. Аз познавам тима и треньора и чакам доста добра тактичност, тъй че ще бъде забавно за състезание ", съобщи Дамбраускас.

" Всички са разполагаем, нямаме контузени или хора с недоволства. Смятам, че всички се усещат доста добре. Не сме имали мач през уикенда, тъй че сме си умряли физически и душевен, тъй че да се концентрираме за идните мачове. "

" Да, ние сме български тим, само че аз не считам, че ние играем български футбол. Имаме много интернационалните играчи, които придават друг привкус към показаното на терена. Искаме да напишем личната си история. Не виждам смисъл да се вглеждаме в предишното. Утре имаме значим мач, уверени сме, растем, имаме капацитет, който евентуално даже няма да успеем да разкрием изцяло, тъй че сме подготвени. Имаме много вълнуващо предизвикателство пред себе си. "

" Няма смисъл да съпоставяме, времената са разнообразни. Знам какъв брой е значим този мач за Малмьо, защото тези европейски вечери имат друго значение. Знам какъв брой добре проведени могат да бъдат, видя се и на мача с Рейнджърс. До последната минута играха решително, даже когато губеха в резултата и бяха с човек по-малко. Смея да настоявам, че тимът е извънредно квалифициран и не е случайност, че е тук ", добави експертът.

" Имам 6-7 доста положителни атакуващи играчи. За мен е предизвикателство да подредя тима по този начин, че да ги употребявам по най-хубавия метод. Мисля, че съм фаворизиран да имам сходна дълбочина на състава. Утре ще ни липсва Кирил Десподов, само че мисля, че към този момент знаем по какъв начин да заместим даден състезател, откакто ни липсваше и Текпетей във втория мач с Олимпиакос и се справихме по доста добър метод. В такива мачове се дава опция на заместващите в действителност да покажат на какво са способни и да получат своя късмет. "

" Трябва да има тъкмо противоположното на напрежение. Ние сме спечелили своето сребро, тъй че се борим за златото. Рисковете са огромни и ние го осъзнаваме, неуспехът постоянно е алтернатива, само че страхът в никакъв случай не би трябвало да бъде. Това ще чуят и играчите в съблекалнята ", приключи Дамбраускас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР